Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5743 > La zi Nr. 5743 de marti, 11 septembrie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Vine-o iarnă grea!


Lovită de debranșări, R.A.M. face probe la rece

Anul acesta s-au debranșat de la sistemul centralizat mai mult de 800 de buzoieni

articol de: Doru GHEORGHIADE

Confruntată cu un val de debranșări anul acesta, și cu un viitor incert, regia de termoficare din Buzău dă startul pregătirilor pentru sezonul rece. În curînd, RAM Buzău va încărca instalațiile cu apă pentru a vedea cît de pregătite sînt pentru transportul căldurii în apartamentele buzoienilor, iarna aceasta.

17 septembrie este ziua în care RAM va incepe probele la rece la instalatiile de încălzire. Odată finalizate  probele, instalațiile vor rămîne încărcate cu apă astfel încît, imediat ce vremea se va răci drastic, regia să poată deschide robinetul la căldură.

Pe de altă parte, RAM Buzău anunță că cererile de debranșare de la sistem mai pot fi depuse pînă pe data de 14 septembrie. După această zi, niciun doar nu va mai fi acceptat. Pe fondul incertitudinii privind prețul gigacaloriei și implicit a viitorului sistemului centralizat de încălzire la Buzău, vara aceasta sute de buzoieni au renunțat la serviciile RAM și au ales să își monteze centrale proprii.

Numărul dosarelor depuse de cei care au renunțat la sistemul centralizat a fost de trei ori mai mare ca în urmă cu doi ani de pildă. 

"În vara acestui an, bineînțeles că s-au primit destule dosare de debranșare. Aveam 790 de dosare. Sînt mult mai multe decît acum 2 ani, acum 3 ani cînd aveam per total vară 250, pînă în 300. Ar putea să apară anumite probleme acolo unde au rămas 1-2 apartamente într-un bloc. Ar putea să intervină anumite probleme și acolo unde au rămas foarte puțini branșați la sistemul de gestionare. I-am atenționat că nu mai sîntem în stare să reparăm acea porțiune de conductă în condițiile în care ar apărea o situație delicată. O parte au luat măsurile în sensul că și-au mutat centrala respectivă, iar acolo unde nu s-a ajuns la plecarea de la sistem, o să-i alimentăm atît timp cît conductele or să facă față.", a declarat directorul RAM Buzău, Constantin Tacea, prezent la emisiunea Sens Direct de la Focus TV. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Buzăul are 10 copii de 10 la Evaluarea Națională

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU