Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5737 > La zi Nr. 5737 de joi, 30 august 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Șomeri și necalificați,


Hai, la cursuri!

6 oferte de la A.J.O.F.M.

articol de: Sorin DINCO

Angajatorii din Buzău nu au cu cine să-i formeze pe cei chemați la muncă pe locurile disponibile, fără calificare, iar Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă lansează șase cursuri de calificare pentru șomeri, în speranța că rata șomajului se va scădea din toamnă-iarnă.

Lipsă de formatori pentru angajați necalificați

În ceea ce-i privește pe agenții economici care dau anunțuri că angajează muncitori necalificați, cu intenția de a-i califica la locul de muncă, situația e jalnică. Din datele culese de redacția noastră, acești virtuali angajatori nu reușesc să atragă un număr minim de necalificați cărora să le pună la dispoziție un formator - specialist care să-i învețe meseria pentru care au fost angajați.

Deși primesc de la stat 2.000 de lei pentru fiecare necalificat angajat, așa cum ne explica unul dintre agenții economici consultați, este dificil să constituie o grupă minimă pentru care, apoi, să angajeze un formator și să-i califice cu atestat. Lanțul acestor minusuri din economia locală descrie o formă oficial existentă de încurajare a absorbției de forță de muncă din rîndul șomerilor, pentru care însă lipsește fondul.

Ce face AJOFM Buzău

De lunea viitoare, instituția buzoiană intenționează să lanseze trei cursuri de calificare pentru șomeri. Două dintre cursuri se adresează celor ce vor să se califice în meseria "operator introducere și validare date", iar un al treilea pentru meseria de "agenți de securitate".

Peste încă o săptămînă, din 10 septembrie, demarează un curs tot pentru agenți de securitate. Din 17 septembrie, AJOFM așteaptă cursanți pentru meseria "maseur".  Toate cele șase cursuri anunțate de agenția județeană sînt cu finanțare BAS, un program de finantare a consultanței în afaceri menit să contribuie la dezvoltarea economiei cu două obiective principale: susținerea dezvoltării și creșterii competitivității companiilor private prin co-finanțarea costurilor pentru proiecte de consultanță efectuate de specialiști locali, și sprijinirea dezvoltării industriei locale, a serviciilor de consultanță, prin încurajarea firmelor în utilizarea consultanței în afaceri.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Sfaturi pentru bobocii de liceu

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU