Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5691 > La zi Nr. 5691 de miercuri, 6 iunie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

S-au terminat contestațiile


Începe reabilitarea Spitalului Brătianu

Finalizarea proiectului este mixtă: banii județeni plus fonduri europene

articol de: Doru GHEORGHIADE

Lucrările de reabilitare a clădirii în care a funcționat Spitalul Brătianu din Buzău vor fi demarate la începutul anului viitor iar imobilul, unul emblematic pentru județ, va fi transformat în centrul muzeal până la finele anului 2020. Termenul a fost devansat după ce licitația pentru atribuirea lucrărilor a fost contestată și a fost nevoie de timp pentru rezolvarea ei.

Proiectarea durează șapte luni

Marți, Consiliul Județean Buzău a anunțat că licitația s-a încheiat iar de acum urmează faza de proiectare. Timp de 7 luni se va desfășura activitatea de pro­iectare începând de astăzi, momentul semnării contractului.  Iar după proiectare urmează lucrările effective de reabilitare care vor dura 24 de luni. Cu alte cuvinte, durata de excecuție a contractului de restaurare conservare si modernizare a imobilului de pe Bulevardul Bălcescu va fi de 31 luni, adică în decembrie 2020.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a explicat pentru Focus FM Regional: "Clar, licitația s-a terminat după ce a fost contestată. Am semnat contractul cu firma care a cîștigat. Această licitație a fost proiectare plus execuție, iar începînd de astăzi, e un termen de 7 luni să se termine proiectarea după care începe construcția efectivă". 

Tot proiectul durează 31 de luni 

La finalul celor 31 de luni, cât durează activitatea de proiectare si cea de execuție efectivă a lucrărilor, fostul spital Brătianu va fi transformat într-un centru muzeal, un câștig pentru întreg județul Buzău, după cum susțin autoritățile județene.

"E un lucru deosebit pentru ca o clădire care este de patrimoniu era de multă vreme de izbeliște. Va fi un centru cultural și muzeal în primii 5 ani pentru că în această perioadă de implementare obiectivul trebuie să aibă această destinație. Dar, această clădire, va avea mai multe alte destinații. Pot fi săli multifuncționale, de expoziție, sală de spectacole, de dezbateri publice, etc. Este una dintre cele mai reprezentative clădiri din punct de vedere al atractivității și are și profunde rezonanțe istorice. Și curtea se va reabilita, va fi o curte innterioară plină de flori. Vom scoate din nou în evidență magnolia, va fi un loc de promenadă". Valoarea lucrării, în urma căreia fostul imobil în care a funcționat Spitalul Brătianu va fi transformat într-un centru muzeal, este de circa 2 milioane 850 de mii de euro, bani europeni.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU