Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5681 > La zi Nr. 5681 de miercuri, 16 mai 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Pericolele din curțile blocurilor


Copil rănit la locul de joacă

Ce spun șefii din Palatul Comunal

articol de: Marilena DINU
Copil rănit la locul de joacă
 

Un copil în vîrstă de 10 ani a ajuns pe mîinile medicilor din Spitalul Județean Buzău după ce s-a rănit la un loc de joacă de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Accidentul s-a produs în cursul zilei de luni, în timp ce băiatul se afla în spațiul de joacă aflat în spatele Bisericii Sf. Spiridon de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Spațiul, cu mobilier din fier, deteriorat, era un adevărat pericol, iar copilul s-a rănit la picior, într-un leagăn din tablă. 

Cu o rană deschisă care sîngera, băiatul a fost dus de familie la Urgențe. "Copilul a suferit o plagă deschisă prin tăiere, la nivelul coapsei, și, după ce a primit îngrijiri, a fost externat.", a precizat purtătorul de cuvînt al Spitalului Județean, Adriana Bunilă.

Tatăl băiatului a postat pe Facebook o fotografie din salonul de la UPU SMURD în care se poate vedea rana pe care copilul a suferit-o, însoțind fotografia de următorul mesaj: "Vi se pare normal ce i s-a întîmplat copilului meu? Oare de ce nu sînteți în stare să faceți parcul, de doi ani tot amînați? Daca știați că nu sînteți în stare să faceți nimic în legătură cu parcul măcar dacă l-ați fi desființat!" 
La o zi distanță de la accident, muncitorii de la Urbis Serv au fost trimiși să dezafecteze spațiul de joacă. 

"Am înțeles că a apărut un incident și îmi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întîmplat. Dar trebuie să înțelegem că nu tot ceea ce se întîmplă pe domeniul public este responsabilitatea municipalității. Aici era un loc de joacă desființat în urma controalelor de anul trecut ale OPC și a fost amplasată o plăcuță indicatoare care anunța că acel loc de joacă este desființat. Au mai rămas niște resturi metalice care au fost tăiate în această dimineață.", a explicat viceprimarul Ionuț Apostu. Planurile Primăriei Buzău prevăd mutarea locului de joacă și reamenajarea lui.

"Fiind și o zonă de șantier, aici se mai lucrează la biserică, cred că era o zonă periculoasă și nu cred că aveau ce căuta copiii aici.", a completat viceprimarul municipiului Buzău. 

Contactată telefonic, familia a refuzat să discute subiectul cu jurnaliștii. În schimb, reprezentanții asociației de proprietari au declarat că au făcut mai multe demersuri către primărie pentru reabilitarea locului de joacă. Solicitări au fost transmise începînd cu 2014, iar în ultimul răspuns, primit în 2017, se arată că locul de joacă va fi reabilitat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Buzoianca Dalia Pușcă își arată burtica de gravidă

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU