Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5675 > La zi Nr. 5675 de vineri, 4 mai 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

"Haiducii" care l-au atacat pe un buzoian pe D.N.2 E85 i-a trezit din letargie pe mai marii M.A.I.

S-au decis să anunțe măsuri după ce au descoperit, brusc, că pe șoselele românești șoferii sînt atacați ca în filmele cu Robin Hood

articol de: Doru GHEORGHIADE
"Haiducii" care l-au atacat pe un buzoian pe D.N.2 E85 i-a trezit din letargie pe mai marii M.A.I.
 

Un caz înfiorător care aruncă România în epoca feudală a haiducilor răi s-a produs, recent, pe D.N.2 E85, una dintre cele mai circulate șosele ale țării, în localitatea Sinești, binecunoscută buzoienilor care merg la București cu autovehiculul.

Acolo, un buzoian a trecut prin cea mai mare aventură a vieții lui, pe care a narat-o apoi pe contul său de FB. Mihai Răzvan Moraru a povestit cum a oprit pe E85, aflat în drum spre București, în ziua de 1 Mai, într-o parcare pentru a se odihni. Ce-a urmat a povestit pe Internet iar textul a fost preluat de celebrul polițist Marian Godină cunoscut pentru pozițiile sale publice critice la adresa instituțiilor statului, inclusiv la Poliția Română. Situația i-a trezit după ore și ore de letargie pe mai mari iMinisterului de Interne și Poliția Națională care au simțit nevoia să i-a măsuri. Ca și cum acum ar fi descoperit ce se întîmplă de cîțiva ani la Sinești, dar și aici, mai aproape de noi, în anumite puncte din județul Buzău. Astfel șeful Poliției Române, Cătălin Ioniță, este chemat la sediul Ministerului de Interne pentru a da explicații în legătură cu episodul de marți din localitatea Sinești, anunță Antena3.

"Eu de ieri am dat dispoziție să se facă verificări, pentru că mă interesează să știu dacă acolo este o situație care se întîmplă cu precădere sau sînt cazuri izolate. Din cîte știu, inspectorul general al Poliției Române a dispus verificări atît la Inspectoratul Județean de Poliție din Ialomița, cît și la Poliția din Sinești și celelalte aspecte care vor rezulta în urma acestor verificări vă vor fi comunicate ulterior. Eu am primit un link pe telefonul meu. Am văzut despre ce este vorba și imediat l-am redirecționat către inspectorul general al Poliției Române. Ulterior, i-am spus să-și ia datele preliminare și ieri l-am invitat la o discuție la minister. A rămas să dispună măsuri", a spus ministrul Carmen Dan.

Un bărbat din Buzău, Mihai Răzvan Moraru, conducea pe E85 de la Buzău la București, pe 1 mai, cînd a oprit într-o parcare din apropiere de localitatea Sinești. Ce a urmat, a povestit chiar el, ulterior, pe Facebook, iar postarea lui a fost redistribuită de polițistul Marian Godină. După ce postarea s-a viralizat, mai mulți șoferi s-au plîns în comentarii de același lucru. "România. Cum poți fi prăduit ca în vestul sălbatic, la final de vacanță! Sinesti, E85, București - Buzău.
În această seară am oprit într-o parcare, pe drumul Buzău-București, pentru o pauză de la condus.
Am urcat în mașină cînd am văzut că cea din fața mea, oprită și ea în parcare, a plecat. Nu am avut un sentiment Ok, o bănuiala mi-a zis să mă car.
Fix în acel moment am văzut oameni ieșind din pădurea de pe marginea drumului, venind spre mașină în viteză. Eram deja înăuntru și am văzut cum un tînăr era deja ghemuit în spatele mașinii.
Am blocat ușile, am plecat în viteză și am sunat la 112.
Mi s-a făcut legătura la Poliție, care mi-a spus că sigur am roată înțepată și o mașină care sigur mă urmărește. Deci știau. În timp ce vorbeam cu ei la telefon, mi-a apărut în bord mesajul de pană pe spate, dreapta. Le-am dat datele mașinii și locația și mi-au spus că vin după mine.
Am reușit să ajung la benzinăria Mol din Voluntari. Și să umflu roata. A apărut și poliția care mă căuta. Mi-au spus că am avut noroc, pentru că alții, în zilele trecute nu au fost la fel de norocoși. Au fost bătuți, jefuiți. Băi, în ce țară trăim?
I-am întrebat pe polițiști de ce nu se face ceva, dacă tot știu situația. Mi-au spus că patrulează pe zonă 2 mașini zi noapte, dar sînt depășiți. Sînt doar 40% din cîți ar trebui să fie. Și de la centru nu se face nimic, chiar dacă se știe situația. S-a cerut patrularea jandarmeriei, dar măh ăștia sînt mai ocupați cu paza lui Dragnea la DNA și nu pot participa.
Acum sînt la vulcanizare, în București.
Eu în seară această eram cu copiii în mașină, în vacanța de 1 Mai. Ce țară e măh asta? Ce siguranța e măh asta?
În care ies hoții din pădure ca ciupercile după ploaie, în care faceți legi doar pentru infractori, în care sîntem conduși de infractori? Cît să mai suportăm mah jaful și nesimțirea?
Cînd autoritățile vor pune preț pe siguranța noastră? Respect pentru Poliția Română care m-a ajutat și a intervenit!
PS: aici a fost vorba de o secundă. Secundă de cînd m-am urcat în mașină. E clar că erau pregătiți să atace, dar urcîndu-mă în mașină au înțepat roata dreapta spate pentru a mă prinde mai tîrziu. Acea secundă în care am decis să intru în mașină a fost diferența între a fi lovit sau a scăpa. Am aflat în seară această că mai nou, aruncă cu diverse obiecte în fața mașinii, cînd nu e trafic mare, pentru a provoca o ieșire în decor și a jefui.
PS2: din mesajele voastre înțeleg că sînt mai multe zone unde ești atacat la drumul mare. Mulți dintre voi ați fost martorii sau victimele unor asemenea atacuri. Se pare că Sinești nu e un caz izolat. A1, A2, Carrefour Voluntari, Fundeni, Mamaia, Sibiu și lista continuă. Înțeleg că mulți dintre voi ați depus plîngeri, nerezolvate pînă astăzi.(...)"

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
"Citiți cu atenție eticheta pîinii!"
Cum a fost transferat TransBus pe persoană fizică

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU