Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5647 > La zi Nr. 5647 de vineri, 9 martie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Ajutoare de la stat


Bani pentru familiile afectate de calamități

Sumele acordate, de urgență, sînt în valoare totală de 24.000 lei

articol de: Doru GHEORGHIADE

Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o hotă­rîre, acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 1.517.900 lei, pentru sprijinirea a 493 de familii și persoane singure afectate de incendii, fenomene hidrometeorologice periculoase și alunecări de teren, accidente, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, la nivelul județului Buzău, 8 beneficiari vor primi sprijin financiar de la Executiv, în valoare totală de 24.000 de lei.

Din analiza anchetelor sociale s-a constatat că 2 familii din județ se află în situații de necesitate cauzate de incendii care au afectat atît locuințele, anexele gospodărești, cît și bunurile de folosință îndelungată, familiile respective confruntîndu-se cu probleme socio-materiale și de locuit, unele dintre acestea și cu stare gravă de sănătate, motiv pentru care se află în imposibilitate ca, din veniturile proprii, să-și poată repara locuințele. Pentru depășirea situației de necesitate, Executivul va acorda celor două familii din județul Buzău, ajutoare de urgență în valoare totală de 10.000 de lei. 

Beneficiarii acestui sprijin financiar au fost identificați prin anchetele sociale realizate de agențiile județene pentru plăți și inspecție socială și a municipiului București. Aceste ajutoare se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii și Justiției Sociale. Totodată, pentru alți beneficiari din Buzău, alături de cei din județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila,Constanța, Covasna, Dîmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava,Teleorman, Vaslui, Vîlcea, Vrancea și municipiul București care se confruntă cu situații deosebite cauzate de starea gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială și necesită ajutoare de urgență, Guvernul a alocat o sumă  totală de 1.177.400 lei. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Un cetățean de 70 de ani s-a aruncat de la etajul 8
Cum au rămas fără curent zeci de mii de buzoieni

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU