Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5628 > La zi Nr. 5628 de luni, 12 februarie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

An încărcat în justiția buzoiană


Record național într-o judecătorie din județul Buzău

La Rîmnic e cel mai grav

articol de: Florina ARGHIR POPESCU

După un 2017 mai încărcat decît precedentul an, judecătorii au tras linie și au făcut propria evaluare. Anul trecut, numărul cauzelor de soluționat a crescut cu 800, față de anul anterior, iar cele mai multe cauze noi au fost la Secția I civilă, unde volumul de activitate a crescut cu douăsprezece procente.

Din această cauză, dar și pentru că, în septembrie, după vacanța judecătorească, judecătorii Secției I Civile, s-au trezit cu o avalanșă de dosare referitoare la litigii de muncă și asi­gurări sociale, multe dintre dosare au rămas să fie soluționate în anul curent. Situația a atras calificativul "Ineficient" pentru această secție.

"Anul trecut, la Rîmnicu Sărat, am funcționat cu trei judecători, ditr-o schemă de șapte și, de asemenea, Judecătoria Pătîrlagele, care pînă la data de 1 august a funcționat cu doi  judecători dintr-o schemă de șase, iar după data de 1 august au mai primit un judecător, după care, după 1 decembrie alți doi judecători, astfel încît, în momentul de față, așa încît, în momentul de față, funcționează cu doi judecători. În ce privește Judecătoria Rîmnicu Sărat, lucrurile sînt un pic mai complicate. În acest moment funcționează cu trei judecători, undeva pînă în luna martie, cînd unul dintre judecători va ieși la pensie, după care va rămăne doar cu doi judecători dintr-o schemă de șapte", purtătorul de cuvînt al Tribunalului Buzău, Gabriela Nicula.

În ceea ce privește încărcătura pe judecător, la Judecătoria Rîmnicu Sărat s-a stabilit chiar un record național în ceea ce privește numărul de dosare pe care le-a avut un magistrat de judecat. Fiecare dintre cei doi magistrați a avut, în medie, peste 2300 de dosare. Pe locul imediat următor s-au aflat cei doi magistrați în activitate de la Judecătoria Pătîrlagele.

Cum stăm la vechimea dosarelor

În ceea ce privește vechimea dosarelor, cele mai vechi, cu o durată mai mare de un an și jumătate pe rolul Tribunalului Buzău, sînt cele de la instanța de contencios-administrativ.  Ponderea o au dosarele de insolvență, unde procedurile reclamă un timp mai mare de soluționare. Chiar dacă judecătorul sindic pronunță o sentință înainte de împlinirea unui an de la data înregistrării dosarului, urmează vînzările de bunuri, recuperările de creanțe, ope­rațiuni care pot dura și cîțiva ani. Cel mai răsunător caz de insolvență care s-a judecat la această secție, a fost cel al Companiei Române de Pescuit Oceanic, soluționat după mai bine de un deceniu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Femeie carbonizată într-un incendiu pe strada Crizantemelor
Accident în lanț
Bărbat de 62 de ani, omorît în bătaie

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU