Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5623 > La zi Nr. 5623 de luni, 5 februarie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

O soluție pentru fluidizarea traficului


Piste pentru biciclete în tot Buzăul

Implementarea proiectului începe în această primăvară

articol de: Florina ARGHIR POPESCU
Piste pentru biciclete în tot Buzăul
 

Amenajarea primelor piste de biciclete în municipiul Buzău, separate de traficul rutier, va avea loc în primăvara acestui an, pînă pe data de 17 mai. Cel puțin așa speră primarul orașului, Constantin Toma, care a anunțat, recent, că municipalitatea are în proiectare mai multe artere de circulație care vor avea piste de biciclete în adevăratul sens al cuvîntului, cu tot ceea ce înseamnă infrastructură specifică.

Municipalitatea va reconfigura mai multe artere de circulație pentru realizarea noilor piste. "Prima pistă de biciclete va fi realizată, sper, pînă pe 17 mai și va porni de la intersecția Unirii cu Mareșal Averescu, pînă la Parcul Crîng, pe partea asta cu Kauflandul nou. Tot ce am băgat în proiectare pe partea de artere mari și finanțate cu fonduri de la Uniunea Europeană, vor fi toate cu piste de biciclete. Studiem acum, de exemplu, zona asta, Republicii, 1 Decembrie 1918, vor avea și piste de biciclete pentru că sînt artere foarte mari și le vom lega cu Zona Industrială, le vom lega cu celelalte zone industriale, mă refer la partea asta de Transilvaniei, Bazalt și ce mai avem pe zona aia, pentru că acolo unde avem autobuz trebuie să avem și pistă de bicicletă", a anunțat primarul Constantin Toma.

UE finanțează astfel de proiecte

Amenajarea de piste speciale pentru bicicliști este încurajată și de programele de finanțare europene, care, așa cum a subliniat și edilul șef al orașului, pun la bătaie sume importante pentru înființarea lor: "Vor fi realizate pe zeci de kilometri și va fi o luptă pe ani de zile pentru că o parte se va face pe bani europeni, din păcate foarte puțini, pentru că ăștia vor să-ți dea în primul rînd autobuze din astea electrice foarte scumpe și, în rest, nu putem băga decît vreo 12 milioane de euro în asfalt, asfaltul însemnînd și pistă specială pentru autobuze și pistă specială pentru biciclete, respectiv tot ce înseamnă Unirii, Transilvaniei pînă la Ursus și, bineînțeles, Transilvaniei. În rest, aceste piste și aceste reabilitări trebuie să le facem din surse proprii sau atrase", a mai adăugat primarul Buzăului.

Automobiliștii îi sfidează

În municipiul Bu­zău, la acest moment, nu există piste pentru bicicliști, iar participanții la trafic, deseori, nu le oferă prioritate. Primarul Toma susține că problema respectivă va dispărea treptat, odată cu reconstrucția străzilor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Un jandarm de nădejde a ieșit la pensie
"Lucrurile nu rămîn așa! Vinovații să plătească!"

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU