Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5608 > La zi Nr. 5608 de vineri, 12 ianuarie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

În mai puțin de doi ani,


Sală de sport complexă pentru persoanele cu dizabilități

Consilierii județeni au votat predarea amplasamentului către Ministerul Dezvoltării Regionale

articol de: Marilena DINU

Singura sală de sport complexă pentru persoanele cu dizabilități va fi construită la Buzău. Este un proiect amplu, care vizează construirea unei săli multifuncționale, unde vor putea face mișcare dar și tratamente de reabilitare aproape 150 de elevi în același timp. Va fi singura sală de această capacitate și complexitate din România, iar investiția se ridică la 16 milioane de lei.

Proiectul a mai făcut ieri un pas spre a deveni realitate, cînd consilierii județeni au votat predarea amplasamentului către Ministerul Dezvoltării Regionale. Întregul proiect urmează să fie gata în maxim un an și jumătate.

Amplasamentul, pe Horticolei

Un proiect unic în România va fi finalizat în maximum un an și jumătate în
municipiul Buzău. Este vorba despre cea mai modernă sală de sport pentru
persoanele cu dizabilități din România. Proiectul a fost gîndit de Consiliul Județean iar ideea a fost luată în discuție de către autoritățile județene încă de anul trecut, în condițiile în care acești oameni nu au un loc special amenajat în care să practice sport, în funcție de problemele de sănătate pe care le au. Inițial, s-a analizat varianta amenajării sălii pe terenul fostei maternități de pe Bulevardul Gării, însă, în cele din urmă, s-a luat decizia ca sala de sport să fie construită pe un teren viran cu o suprafață de peste 4500 de metri pătrați, de pe strada Horticolei, adică lîngă Liceul pentru Deficienți de Vedere.

În ședința din luna noiembrie anul trecut, consilierii județeni au aprobat
studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico- economici, iar astăzi au decis, prin vot, predarea către Ministerul Dezvoltării a amplasamentului respectiv. De aici încolo, de proiectul construirii sălii de sport pentru persoanele cu handicap se va ocupa Compania Națională de Investiții.

"Am predat amplasamentul, de acum vor începe procedurile de licitație care sînt la nivelul Companiei de Investiții, cum se termină licitația încep lucrările, sigur încep în acest an", a precizat președintele Consiliului Județean Buzău, Emanoil Neagu.

Construcția va fi cea mai modernă din țară

Este o sală de sport complexă, cu dotări speciale, în care vor putea face mișcare dar și reabilitare, aproximativ 150 de copii în același timp. Va fi angajat personal calificat, atît din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului cît și din afară, copii beneficiind de cei mai buni specialiști. La Liceul pentru Deficienți de Vedere, în vecinătatea căruia va fi ridicată sala de sport pentru persoanele cu handicap, sînt înscriși peste 160 de elevi din județe din sudul și sud estul țării. Deși este una dintre cele mai mari instituții de învățămînt special pentru elevii cu probleme de vedere din zonă, unitatea nu dispune de o sală specială în care tinerii să poată practica sportul sau în care să fie organizate competiții sportive. Totodată, sala de sport va putea găzdui inclusiv competiții sportive naționale sau poate chiar internaționale.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Un cetățean de 70 de ani s-a aruncat de la etajul 8
Cum au rămas fără curent zeci de mii de buzoieni

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU