Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5593 > La zi Nr. 5593 de miercuri, 13 decembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Edilii municipiului anunță:


Anul viitor se vor asfalta de trei ori mai multe străzi din orașul Buzău

În acest sens, capitalul social al S.C. Urbis Serv S.A. va fi majorat cu 3 milioane de euro

articol de: Florina ARGHIR POPESCU

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a anunțat, prin intermediul mesajului săptămînal transmis buzoienilor, că anul viitor va continua campania de asfaltare a străzilor din municipiul Buzău, cu încă 100, care vor fi reabilitate din fondurile Primăriei.

Obiectivul va fi atins cu costuri rezonabile, deoarece societatea Urbis-Serv își va achiziționa propriile utilaje. Cu economiile care vor fi făcute, dat fiind că anul acesta municipalitatea a fost nevoită să închirieze o bună parte din utilaje, salariile angajaților de la Urbis Serv vor fi majorate.

Vor fi asfaltate încă 100 de străzi

Anul acesta, în municipiul Buzău s-a derulat o campanie fără precedent de asfaltare a străzilor, care a cupriuns 30 de artere importante din oraș. Primarul Constantin Toma a anunțat că în 2018 are un plan de asfaltare care cuprinde 100 de străzi. "Anul viitor vom încerca un program de asfaltare foarte serios, de circa 100 de străzi. Lucrăm deja la o listă de străzi în acest sens", a anunțat edilul pe domnuleprimar.ro. Printre acestea, primarul a enumerat Aleea Sporturilor, strada Oltului, strada Veteranilor, străzile Constituției și Orizontului, strada Viitorului, precum și cîteva dintre străzile care fac legătura cu strada Transilvaniei. 

Pentru concretizarea planului respectiv, societatea Urbis va face angajări și va achiziționa utilaje noi, drept pentru care capitalul social al societății în cauză va fi mărit cu aproximativ 3 milioane de euro, cu condiția ca banii să fie folosiți exclusiv pentru investiții. În acest sens, Executivul Primăriei Buzău va avansa un proiect de hotărîre în ultim a ședință ordinară pe acest an a Consiliului Local Municipal, care este unicul acționar al societății comerciale Urbis Serv. Primăria dispune în acest moment de aproximativ 4,8 milioane de euro, pe care ar trebui să-i cheltuie pînă la sfârșitul anului. O parte din acești bani vor fi transferați în contul societății Urbis Serv pentru a-i folosi în vederea achizi­ționării de utilaje.

Spațiile verzi vor arăta altfel

Muncitorii de la Urbis Serv sînt acum în plină activitate pe artera de intrare în municipiul Buzău, dinspre Bariera Ploiești. De o parte și de alta a străzii se plantează platani. De altfel, panseluțele care erau tradiționale la Buzău și care se plantau în fiecare an, vor fi înlocuite în tot orașul cu plante care cresc din bulbi, ce au fost deja plantate pe spațiilor verzi, astfel încît orașul să capete o nouă înfățișare "Urmează o perioadă în care se vor planta arbori și arbuști ornamentali în tot orașul. Am început în Unirii Sud, în Bariera Ploiești, unde pe prima dată vom avea plantați platani. Multe orașe importante din lume au plantați platani pe marile bulevarde, un arbore estetic, începem și la Buzău", a anunțat primarul Constantin Toma.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU