Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5592 > La zi Nr. 5592 de marti, 12 decembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Deși ne aflăm într-o zonă expusă riscului de cutremur,


Buzoienii nu se înghesuie să-și asigure locuințele

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare a realizat un studiu care a arătat că procentul buzoienilor care și-au asigurat casele este sub 20 la sută

articol de: Florina ARGHIR POPESCU

Sîntem cei mai expuși riscurilor de dezastre naturale, însă numărul caselor asigurate este extrem de redus. O analiză prezentată recent de Uniunea Națională a Societăților de Asi-gurare arată că România este o țară cu riscuri catastrofice mari, dar mai puțin 20 la sută din locuințele românilor sînt asigurate împotriva dezastrelor naturale, deși Buzăul este situate într-o zonă care, din păcate, este cea mai expusă riscurilor în caz de cutremure, după cum arată harta de hazard seismic, întocmită de specialiști.

Țara cu cel mai mare risc seismic din Europa

România este una din țările cu cel mai mare risc seismic din Europa, avînd un risc major de producere a unor cutremure cu magnitudine cuprinsă între 6 și 7 grade pe scara Richter. Iar din toată țara cele mai expuse județe sînt cele din regiunea de Sud - Est între care se află Buzău, Vrancea, Galați, Brăila și Ialomița. Toate aceste județe sînt cuprinse în zona seismică Vrancea, cea mai importantă prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor și caracterul persistent și concentrat al epicentrelor, zonă care este responsabilă de peste 90% din totalul seismelor produse în țara noastră. Și deși ne aflăm în plină zonă seismică, puțini sînt cei care își asigură locuințele, arată statisticile întocmite de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare. La Buzău, cei care au asigurate casele sînt puțini peste 15, 6 la sută.

Buzăul este expus dezastrului

Potrivit specialiștilor, în cazul unui cutremur puternic cu originea în Vrancea, cele mai expuse orașe ar fi cele situate pe direcția nord-est: Focșani, Galați, Bacău, Vaslui și Iași, precum și cele situate pe direcția sud-vest: Buzău, Rîmnicu Sărat, Ploiești, București, Tîrgoviște, Pitești, chiar și Giurgiu și Alexandria. În plus, în orașe precum București, Galați, Vaslui, Brăila și Pitești, pagubele ar fi majorate și din cauza numărului mare de clădiri vechi și cu grad de uzură.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU