Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5588 > La zi Nr. 5588 de miercuri, 6 decembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

În urma unei selecții realizate de Guvern,


20 de comune buzoiene vor beneficia de cadastrare gratuită

Finanțarea va fi asigurată din veniturile proprii ale ANCPI și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional

articol de: Florina ARGHIR POPESCU

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a publicat lista comunelor care vor beneficia de cadastrare integral din fonduri externe nerambursabile. Cele 20 de localități buzoiene, care vor beneficia de aceste fonduri au fost selectate de o comisie alcătuită specialiști din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Transporturilor, dar și din cadrul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, desemnați de primul-ministru.

Din 2018 se taie subvențiile

În cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, ce vizează înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor din România pînă în 2023, sînt cuprinse 660 de comune din toate județele țării care vor beneficia de fonduri europene, respectiv o suprafață de 5.758.314 hectare. Un proiect de ordonanță de urgență al Ministerului Dezvoltării prevede că, timp de 4 ani, începînd din 2018, statul nu va mai subvenționa lucrările gratuite de cadastrare.

Licitații unde n-au început lucrările

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a publicat recent lista comunelor care vor beneficia de cadastrare integral din fonduri externe nerambursabile. La nivelul județului Buzău, 18 localități se află pe această listă - Boldu, C.A.Rosetti, Cilibia, Cochirleanca, Gălbinași, Grebănu, Merei, Pietroasele, Poșta Cîlnău, Săhăteni, Smeeni, Stîlpu, Țintești, Ulmeni, Vadu Pașii, Valea Rîmnicului, Zărnești și Ziduri.

"Pe lista comunelor care vor fi cadastrate integral din fonduri europene pot fi regăsite și UAT-urile în care au fost deja inițiate procedurile pentru înregistrarea imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară și care îndeplinesc criteriile de prioritizare. În acest caz, vor fi scoase la licitație doar sectoarele cadastrale în care nu au început lucrările", a spus Radu-Codruț Ștefănescu, directorul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Programul Național de Cadastru și Carte Funciară este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, peste 860 milioane euro, și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane euro. În cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, ce vizează înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor din România pînă în 2023, sînt cuprinse 660 de comune din toate județele țării care vor beneficia de fonduri europene.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Taxe pentru intrarea cu mașinile în Crîng

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU