Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5583 > La zi Nr. 5583 de vineri, 24 noiembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Apel neobișnuit la 112!


"A murit, dar parcă nu destul, parcă mai este puțin cald"

Înainte de a sesiza Ambulanța, familia a contactat medicul de familie pentru obținerea certificatului de deces, numai că acesta era plecat din localitate

articol de: Florina ARGHIR POPESCU
"A murit, dar parcă nu destul, parcă mai este puțin cald"
 

Serviciul de Ambulanță Buzău a primit marți un apel de la o familie din Bordușani, comuna Săgeata, care a anunțat că au în casă un pacient inconștient, care este, de fapt, aproape mort, doar că moartea sa este incertă, find și puțin cam călduț.

Neobișnuita solicitare i-a pus imediat pe drum pe angajații de la Ambulanță, lăsînd în urmă celelalte solicitări primite prin serviciul de urgență 112, pentru intervenții la pacienți cu adevărat vii. Ce a urmat este de necrezut. 

Ce face omul ca să scape repede și ieftin

O familie din Săgeata a recurs la  o soluție de necrezut pentru a obține un certificat de deces, după ce capul familiei a murit subit în somn. Moartea bărbatului a căzut ca un trăznet peste membrii familiei. Deși se știa că suferă de o boală cardiovasculară, nimic nu a anunțat tragedia. Marți dimineață, bărbatul nu s-a mai trezit din somn. Soția sa a alarmat familia și, în cîteva ore, mortul a fost așezat în sicriu și urcat pe masă. Au contactat medicul de familie pentru obținerea certificatului de deces, document indispensabil pentru îngroparea mortului, numai că acesta era plecat din localitate și, de aici, lucrurile au luat-o razna. Mai mult ca sigur, ca să rezolve problema respectivă, familia a găsit de cuviință să facă neobișnuitul anunț la Ambulanță, asigurîndu-se astfel că nu va fi nevoită să plece cu mortul la oraș, mai exact la Serviciul Județean de Medicină Legală,  să constate, contracost, decesul. Așa urmau să scape mai ieftin și mai  repede.

"... eu cred că nu e mort, stă cu mîinile așa, ridicate!"

Ajunși la fața locului, puțin după orele prînzului, angajații Serviciului de Ambulanță, au constatat că cel despre care familia spunea că nu ar fi mort de-a binelea, întrunea fizic toate condițiile unui mort în toată regula. Ba chiar era și așezat pe masă, în sicriu. Explicațiile familiei au continuat în aceeași notă. Maria Grigore, o vecină a familiei, care a și scăldat mortul, le-a ținut isonul de zor spunînd că nevasta acestuia era atît de bulversată, încît vedea mortul stînd cu mîinile ridicate: "Marie, Marie, vino repede, că eu cred că nu e mort, stă cu mîinile așa, ridicate!". Niculina Boacă, sora mortului, a avut și ea o explicație pentru neobișnuita sesizare: "Soției lui nu i-a venit să creadă că a murit, de aceea a spus ce a spus la Salvare. Îl pipăia și i se părea că încă mai este cald. Nici nouă nu ne-a venit să credem că a murit. S-a culcat seara în pat și a doua zi nu s-a mai trezit. Cum să crezi așa ceva? Tot am sperat și noi și cumnata mea că nu a murit, de aceea am anunțat așa".

În final, familia s-a ales cu certificatul de deces pe care nu l-au putut primi de la medicul de familie, dar și cu o reclamație la Poliție.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU