Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5552 > La zi Nr. 5552 de joi, 12 octombrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

"Șoferii zic merci!"


Semafoarele inteligente de la Crîng, mai deștepte decît cei care le-au montat

Șoferii au fost nevoiți să aștepte și cîte o jumătate de oră pentru a traversa intersecția, pentru că nu există o informare cu privire la funcționarea lor

articol de: Florina ARGHIR POPESCU
Semafoarele inteligente de la Crîng, mai deștepte decît cei care le-au montat
 

Semafoarele inteligente montate de societatea Urbis Serv în intersecția de la Crîng au bulversat tot traficul în zona respectivă. Ieri, circulația, care și așa era destul de anevoioasă în zona Crîng, s-a remarcat prin cozi infernale, care  s-au format pe ambele sensuri, atît dinspre bariera Ploiești, cît și dinspre strada "Mareșal Averescu".

Ceea ce în opinia autorităților urma să meargă strună, s-a dovedit un adevărat coșmar pentru șoferii care au ajuns ieri în zona Crîng.

Semafoarele inteligente montate de societatea Urbis Serv în intersecția de la Crîng au bulversat tot traficul în zona respectivă. Ieri, circulația, care și așa era destul de anevoioasă în zona Crîng, s-a remarcat prin cozi infernale, care  s-au format pe ambele sensuri, atît dinspre bariera Ploiești, cît și dinspre strada "Mareșal Averescu". Ceea ce în opinia autorităților urma să meargă strună, s-a dovedit un adevărat coșmar pentru șoferii care au ajuns ieri în zona Crîng.

Senzorii acționează în funcție de distanța de oprire a mașinii

Specialistul societății Urbis Serv în materie de trafic, inginerul Mihai Sima, spune că semafoarele nu sînt făcute să fluidizeze circulația, ci să o ordoneze și este de părere că dacă municipalitatea ar fui trebuit să amenajeze în zona respectivă un sens giratoriu, dacă ar fi avut în intenție să fluidizeze circulația în zonă. Tot inginerul Sima a fost cel care a explicat modul în care funcționează semafoarele inteligente.

"Aceste semafoare sînt dotate cu senzori care au o rază de detecție cuprinsă între 0,5 și 6,5 metri de la trecerea de pietoni. Problema este că șoferii, cînd staționează la semafor, nu se încadrează toți pe porțiunea dintre cele două valori și nu sînt detectați. Nefiind detectați să dă verde pe celelalte sensuri de mers și de aceea apar aceste blocaje", a explicat Mihai Sima, reprezentantul Urbis Serv.

Din explicația respectivă este ușor de tras concluzia că municipalitatea a montat semafoare inteligente, dar nu a luat în calcul că șoferii care tranzitează zona au nevoie de informare cu privire la funcționarea lor. Un polițist local sau dacă nu, o simplă pancartă pe care să se indice distanța de oprire față de trecerea de pietoni, ar fi fost o soluție simplă prin care s-ar fi evitat probleme care le-au întîmpinat ieri șoferii dar și pietonii în zona Crîng.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Polițiștii locali, cu ochii pe mașinile parcate aiurea
Dezbatere fără concluzii despre reglementarea circulației în Crîng

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU