Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5538 > La zi Nr. 5538 de vineri, 22 septembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Cu onoruri militare


Eroul Mădălin Stoica a fost condus pe ultimul drum

Sublocotenentul post-mortem își va dormi somnul de veci în Cimitirul Eroilor

articol de: Cristina STERIAN
Eroul Mădălin Stoica a fost condus pe ultimul drum
 

Militarul erou Mădălin Stoica, răpus în Afganistan, la datorie, a fost condus ieri pe ultimul  drum. Buzoianul de 41 de ani care și-a pierdut viața în urma unui atentat cu o mașină capcană în timpul căruia alți doi caramazi de armă au fost răniți a fost înmormîntat în Cimitirul Eroilor din municipiu. Familia, rude, prieteni, militari, dar și buzoieni care nu l-au cunoscut însă au aflat drama militarului buzoian l-au condus pe ultimul drum.

Printre cei care au ținut să fie alături de familia lui Mădălin s-a aflat și soția sublocotenentului post-mortem Adrian Vizireanu, decedat tot în Afganistan, anul trecut pe 7 mai, în urma unui atac al insurgenților. Cortegiul funerar a pornit în jurul orei 10 de la capela Bisericii Sfîntul Ștefan din Micro 3 și s-a îndreptat spre cartierul Micro 5, unde a locuit militarul. De aici, cortegiul funerar s-a deplasat către biserica militară Pogorîrea Sfîntului Duh unde s-a oficiat slujba religioasă. Sublocotententul post mortem Mădălin Stoica își va dormi somnul de veci în Cimitirul Eroilor din Buzău. 

Decorat cu Steaua României

Mădălin Stoica și alți colegi de ai săi se aflau săptămîna trecută în Afganistan într-un convoi de pa­tru autovehicule cînd o mașină capcană a intrat în blindatul lor. În urma incidentului, Mădălin dar și caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma, au fost răniți. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar. Din păcate, rănile suferite de buzoian au fost mult prea grave astfel că el și-a pierdut viața. Caporalul Mădă­lin Stoica a fost avansat, post mortem, la gradul de sublocotenent și decorat cu ordinul Stea­ua României de către președintele Klaus Iohannis. Mădălin Stoica avea 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al M.Ap.N. din anul 2002. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU