Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5528 > La zi Nr. 5528 de vineri, 8 septembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

În urma pensionărilor masive


Deficit de personal la Inspectoratul de Poliție

Procentul de încadrare la nivelul Inspectoratului este de 85%

articol de: Laurențiu MARINOV
Deficit de personal la Inspectoratul de Poliție
 

Pensionările masive din sistemul de apărare și ordine publică au adus Inspectoratul de Poliție Județean  Buzău în situația să funcționeze cu un deficit semnificativ de personal. Potrivit conducerii IPJ Buzău, de la începutul acestui an s-au pensionat 63 de polițiști, din care 14 ofițeri, creîndu-se astfel un deficit pe care reprezentanții instituției încearcă să îl acopere cu tineri absolvenți.

Balanța este însă greu de echilibrat, dat fiind că au plecat oameni cu experiență. Cea mai mare lipsă este resimțită la serviciul de ordine publică, acolo unde pot apărea situații mai greu de gestionat cu un număr insuficient de agenți.

Pierderile de personal din ultima perioadă lasă în urmă un gol greu de completat. Asta mai ales pentru că toți polițiștii care au ieșit la pensie erau oameni de bază, cu experiență, pe care conducerea Inspectoratului se putea baza mai ales în situațiile critice.

"Procentul de încadrare la nivelul Inspectoratului este de 85% , nu este cît ne-am fi dorit, bineînțeles, dar stăm mai bine decît alte județe. Nici un inspectorat de poliție nu a avut sută la sută, nici Buzăul. Noi ne situam, de regulă undeva, în jur la 90% în mod normal. Cei care au susținut examene anul trecut, anul ăsta s-au prezentat la post. O promoție numeroasă față de alți ani și nu în ultimul rînd, prin concursurile de trecere în corpul ofițerilor, a agenților, cred că ne putem face treaba. Unde este scăderea, care într-adevăr este greu de comensurat, este la nivel de experiență", a declarat comisar-șef Laurențiu Pantazi, inspector-șef IPJ Buzău. 

Au sosit absolvenții

Din urmă vin forțe proaspete, de la 1 septembrie fiind încadrați mai mulți tineri care au absolvit anul acesta Academia de Poliție ori Școala de agenți de la Cîmpina. Mulți dintre ei au primit posturi în mediul rural.

"Prin trecerea în rezervă a unui număr semnificativ de polițiști, trebuie să se știe că locurile nu au rămas goale și încercăm să găsim soluții, oameni tineri, oameni de viitor și sînt convins că aceștia vor confirma". Deși deficitul de personal la nivelul poliției Buzău e sub media națională, asta nu înseamnă că pensionările nu au creat probleme. Cel mai mare deficit rămîne la ordine publică, dar conducerea Inspectoratului de Poliție Județean dă asigurări că vor fi găsite soluții pentru ca siguranța buzoienilor să nu aibă de suferit.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU