Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5511 > La zi Nr. 5511 de vineri, 11 august 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

D.N. 10, plin de capcane și nervi, din cauza lucrărilor

Calvarul șoferilor va dura pînă la sfîrșitul lunii septembrie

articol de: Cristina STERIAN

Polul răbdării s-a mutat, de cîteva săptămîni la Vernești, pe drumul care leagă Buzăul de Brașov. Ca să traverseze între tronsonul pe care drumarii lucrează, de la un capăt la altul al comunei, șoferii circulă cu restricții de viteză sau așteaptă, adesea, în coloană. Asta a mărit mult timpul în care poate fi traversată localitatea iar situația îi pune la grea încercare mai ales pe navetiști.

Riscant este și faptul că mulți conducători își pierd răbdarea și încalcă restricțiile de viteză ceea ce creează riscul ca pietrișul abia turnat să fie proiectat în parbrizele celorlalți șoferi. Dacă măcar la orele de vîrf situația ar fi supravegheată de polițiști, lucrurile ar mai putea fi îndreptate. 

Se circulă cu 40 de kilometri pe oră

Între timp, însă, Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră anunță că tot calvarul de pe DN 10 se prelungește pînă în septembrie. Între timp, lucrările se vor muta în următoarea comună, Unguriu. De mai bine de două săptămîni de cînd și-au făcut apariția muncitorii și utilajele, a început și chinul pentru șoferi. Un tronson de cîțiva kilometri, care în mod obișnuit este traversat de șoferi în cîteva minute, este parcurs acum în zeci de minute. Coloanele au devenit obișnuință, la orele de vîrf cînd, în absența vreunui echipaj de la Rutieră, traficul este dirijat de drumari. Pe tot traseul lucrărilor, conducătorii auto ar trebui să circule cu cel mult 40 de kilometri pe oră. O restricție de care cei mai mulți șoferi uită, mai ales cînd se grăbesc. Riscul este ca pietrele din stratul de criblură să fie proiectate în parbrizele celorlalți șoferi, dacă viteza este peste limita prevăzută pentru acest tronson.

Responsabilii CNAIR cer adaptarea vitezei

Din păcate, singurii care semnalizea­ză zo­na sînt drumarii, iar prezența unor echi­paje ale Poliției Rutiere ar fi mai mult decît necesară. "În acest moment se efectuează lucrări de întreținere curentă pe timp de vară între Vernești și Berca. Lucrările  se execută pe două tronsoane din DN10 și constau într-un tratament cu cribluri și o emulsie specială, asfaltică. Valoarea lucrării fără TVA este de 2700 lei. Au început în urmă cu trei săptămîni și se vor finaliza la sfîrșitul lunii septembrie. Nu este primul drum cu criblură care se efectu­ea­ză, trebuie doar ca șoferii să respecte un anumit regim de viteză", spune Alin Șerbănescu, purtător de cuvînt CNAIR. Din păcate, calvarul nu se va termina prea curînd. Lucrările, care sînt unele de întreținere, se vor muta, mai departe, spre Berca, pe un al doilea tronson. Termenul de finalizare este sfîrșitul lunii septembrie. De lucările a căror valoare este de 2,7 milioane de lei se ocupă o firmă din Galați.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum își terorizează un scelerat fosta iubită
Începe reabilitarea Spitalului Brătianu

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU