Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5510 > La zi Nr. 5510 de joi, 10 august 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Coșmar pentru contribuabili și funcționari


Imagini de Coreea de Nord în "Corabia finanțiștilor"

În clădirea cu 7 niveluri nici unul dintre cele 3 lifturi nu funcționează

articol de: Marilena DINU

De mai bine de o lună și jumătate la Agenția Județeană a Finanțelor Publice Buzău trec  situația este de coșmar. Dacă vreun contribuabil cu deficiențe locomotorii are ceva de rezolvat, funcționarii coboară în holul de la parter. 

Mai greu este pentru angajații Fiscului care au probleme de sănătate sau dizabilități. Pentru aceștia, urcatul și coborîtul scărilor este o corvoadă de care nu îi scutește nimeni, iar situația se prelungește. Clădirea Administrației Județene a Finanțelor Publice, supranumită Corabia, după forma și înălțimea pe care le are, este prevăzută cu trei lifturi. O dată ajuns în holul instituției, contribuabilii au parte de primul duș rece. Nici unul dintre cele trei ascensoare nu funcționează. Clădirea are 7 etaje și doar la ultimul publicul nu are acces. În rest, dacă ai ghinionul ca inspectorul pe care îl cauți să aibă biroul la un etaj superior, atunci poți spune că ești cu adevăra într-o zi plină de ghinion.  

Chiar dacă nu apar în fața camerelor de luat vederi, la fel de greu le este și funcționarilor de la Fisc. Printre ei sînt și persoane cu dizabilități pentru care situația actuală înseamnă nu numai un chin, ci și o încălcare a unor drepturi elementare.

Ce spune conducerea regională

Nimeni nu îi scutește însă de corvoada urcatului și coborîtului scărilor. Situația este cunsocută și la nivelul Direcției Regionale a Finanțelor Publice, cu sediul la Galați. 

"În luna iulie mi s-a adus la cunoștință că nu funcționează cele trei lifturi de la Finanțe Buzău. Eu am discutat cu operatorul care ne asigură mentenanța, să ne spună ce pies ear trebui înlocuite. Operatorulîn cauză ne-a spus că nu poate intervene decît după expertiza realizată de CNCIR, avînd în vedere că durata de folosință a lifturilor a fost depășită, au trecut cei zece ani. Am solicitat CNCIR o expertizare, iar acum așteptăm, în circa o săptămînă să primim răspunsul lor. În funcție de răspunsul lor, pot apărea două variante. Într-o primă variantă ne-ar putea prelungi durata de folosire a lifturilor dacă ar fi vorba doar de o schimbare de piese și s-ar prelungi durata de funcționare a lifturilor cu un an sau doi, iar costurile ar intra pe reparații. Prima variantă ar dura o lună, maxim o lună și jumătate.

A doua variantă

Varianta a doua ar fi ca CNCIR să ne spună că aceste lifturi trebuie înlocuite, iar în acest caz problema se complică și nu știu dacă se poate realiza în acest an. Noi știm problema și încercă totuși ca și într-o variantă și în alta să rezolvăm această problemă în acest an", a declarat Eugen Ciorici, directorul Regionalei Galați a ANAF.

În așteptarea rezolvării situației, Finanțele din Buzău riscă chiar și o amendă, întrucît legea îi obligă pe administratorii de clădiri, dacă sînt instituții publice, să asigure acces inclusiv persoanelor cu dizabilități și să creeze facilități pentru acestea.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU