Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5509 > La zi Nr. 5509 de miercuri, 9 august 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Exact ce ziceam noi ieri


Poliția confirmă că Mihai Viteazu și Poștă au devenit polul infracționalității

Un nou caz care s-a lăsat cu reținerea a trei indivizi s-a înregistrat în Mihai Viteazu

articol de: Doru GHEORGHIADE

Cartierele Poștă și Mihai Viteazu au devenit principalele zone infracționale din oraș. Poliția Județeană a confirmat ieri, ceea ce Șansa Buzoiană a scris în numerele trecute în legătură cu fenomenele violente care s-au înmulțit exponențial în ultima vreme, în cartierele suscitate.

Ieri, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău a transmis un nou caz în care au fost implicați etnici rromi. Conflicutul s-a lăsat, în final, cu re­ținerea a trei cetățeni bănuiți de comiterea infracțiunilor de "tulburare a ordinii  și liniștii publice". 

Așadar, în Mihai Vitea­zu și Poștă situația a devenit acută, iar violențele sunt "exportate" în tot orașul. Luni, de pildă, jandarmii au împresurat cu trupe Spitalul Județean pentru a preîntîmpina noi violențe manifestate de rromii strînși în jurul unității medicale, care veniseră să monitorizeze operațiile chirur­gicale la care era supus un consingen de-al lor lovit de un BMW pe o stradă din Mihai Viteazu după o răfuială între bande.

În acest context, e vremea unor măsuri proactive de monitorizare și prevenirii infracțiunilor din cele două cisterne, ches­tiune care ar trebui, probabil, pusă în discuție cu seriozitate în ședințele ATOP sau în cele de la Casa Albă, întîlniri în cadrul cărora participanții se plictisesc unii pe alții cu tot felul de rapoarte formale.
Ce a transmis Poliția

Poliția a transmis ieri un comuncat de presă în care relatează în termeni specifici ceva ce s-a întîmplat la sfîrșitul săptămînii în Mihai Viteazu: "polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Buzău, au reținut trei bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 31 de ani, toți din Municipiului Buzău, bănuiți de comiterea infracțiunilor de "tulburarea ordinii și liniștii publice" și "lovirea sau alte violențe". Cazul a fost sesizat Poliției la acest sfârșit de săptămână, atunci când pe  fondul unor discuții contradictorii dintre un minor de 14 ani și un tânăr în vârstă de 28 de ani, ambii din municipiul Buzău, a izbucnit un conflict spontan între mai multe persoane.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în timp ce se aflau pe o stradă din Municipiul Buzău, doi bărbați în vîrstă de 28 și 30 de ani, ar fi avut un conflict cu minorul și cu un alt buzoian în vîrstă de 31 de ani, împrejurare în care aceștia s-ar fi lovit reciproc în mai multe  rânduri, s-ar fi manifestat zgomotos și ar fi tulburat ordinea publică. A fost întocmit dosar penal, iar în urma activităților specifice desfășurate și a probatoriului administrat de polițiști, sub coordonarea procurorului de caz, ieri, cei trei bărbați au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și lovirea sau alte violențe. Cercetările continuă, urmând ca bănuiții să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea luării măsurilor legale."

U.P.U. păzită de jandarmi

Șirul evenimentelor violente a fost deschis nu cu mult timp în urmă, cînd un grup de rromi au luat cu asalt Unitatea de Primiri Urgențe (U.P.U.) a Spitalului Județean după un conflict izbucnit la o înmormîntare a unui lider al comunității rrome din Poștă, un anume Terente. Etnicii rromi, bărbați și femei au violentat personalul de serviciu al U.P.U., nemulțumiți, se pare, de modul în care le era tratat pacientul adus la spital căruia i se făcuse rău la pomană. Atunci a fost nevoie, ca și în alte rînduri, de intervenția în forță a mascaților în final, au reușit să calmeze spiritele, iar o persoană a fost reținută.

Bușit cu BMW-ul

Duminică seara, în car­tierul vecin, în Mihai Viteazu, un puști s-a urcat cu un BMW pe trotuar și a lovit un vecin de-al său de 21 de ani. Surse poliție- nești spun că evenimentul care s-a lăsat cu un scandal monstru nu a fost un simplu accident de circulație ci o formă de răfuială între două grupări de etnici rromi.Ieri mai multi rromi, rude ale victimei au "pichetat" Spitalul Judetean unde accidentatul a suferit o operatie complicata,ulterior fiind transferat cu elicopterul la o unitate medicală din București.

Preventiv, la spital au fost dislocati un grup de jandarmi care au monitorizat situatia Altminteri, cetățeni din zonă ne-au relatat că aproape zi de zi și noapte de noapte, în cele două cartiere au loc curse de mașini ori conflicte mai mult sau mai puțin spontane, cele mai multe produse de membri ai comunităților rrome din zonă. Așadar, zona respectivă este acum un punct nevralgic. De altfel, cam în tot Buzăul au început să apară probleme serioase, mai cu seamă de cînd temperaturile au crescut.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU