Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5477 > La zi Nr. 5477 de luni, 26 iunie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

A apărut o nouă "specie"!


"Mutanții" care ne ucid pe șosele

Un alt accident "tipic" s-a produs duminică dimineață pe D.N.1 B

articol de: Doru GHEORGHIADE

Ziua de duminică a adus cu ea încă un accident grav, dar, din fericire, fără victime, produs pe D.N.1 B, Buzău-Ploiești, în apropierea locului în care vineri în zori și-a pierdut viața inginerul Cristian Marin, proprietar împreună cu familia a unei pensiuni la Sărata Monteoru. 

Potrivit primelor informații furnizate oficial, accidentul s-a produs în jurul orei 10 atunci cînd un BMW, înmatriculat în Bulgaria, a fost scăpat de sub control și a lovit puternic un pom. Din cauza vitezei foarte mari, mașina germană, una dintre cele mai solide din lumea, aproape că s-a rupt în două. În autovehicul au fost patru persoane, o fată de 17 ani și trei tineri, iar șoferul era beat, căci la controlul alcoolscopic, Draggerul a arătat 0,72 alcool pur în aerul expirat la mie. Așadar, avem de-a face cu un cetățean de 32 de ani din Șarînga, om în plină maturitate, beat, care la proba de sînge ar putea avea așa cum ne-a arătat realitatea pînă acum, circa 1,4 la mie, care conducea o mașină puternică în care se aflau patru persoane.

Un "modus operandi" 

Iresponsabilul care a condus e clar penal. El a fost dus la audieri la I.P.J., dar toată dimineața polițiștii n-au putut scoate nimic de la cetățean deoarece era atît de băut încît a trebuit lăsat cîteva ore să se trezească. Ceea ce s-a întîmplat duminică pe D.N.1 B ne arată că există deja o categorie de "mutanți" care descriu fidel un tip de ucigaș cu sînge rece, care acționează liber pe șoselele patriei.

Cum arată "mutantul"

"Mutantul" despre care vorbim are deja un profil cunoscut: este un individ tînăr, fără școală multă, dar care se crede șmecher. Din bagajul de șmecherii fac parte alcoolul, mașina, de regulă BMW, o rablă înmatriculată în Bulgaria și o asistentă asigurată. În cazul de față asistenta care trebuia impresionată era o fată, care a fost accidentată ușor, a ajuns la spital dar a părăsit unitatea în scurt timp, ceilalți trei, au rupt-o laș la fugă, dar au fost, pînă la urmă, depistați de Poliție. Acest grup periculos este, iată, tot timpul prezent printre noi prin orașe și pe șosele punîndu-ne în pericol de moarte.

Ce se poate face?

Bineînțeles, că în acest moment se pune problema de a putea limita pericolul. Acest lucru se poate face rapid prin modificarea legilor. De acest aspect trebuie să se ocupe atît specialiștii în circulație, clasa politică, dar și opinia publică.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU