Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2571 > La zi Nr. 2571 de sambata, 30 decembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Maxi-Taxi, trezit la viată

articol de: (M.I.)

În luna decembrie, microbuzele gen maxi-taxi au recuperat teren serios în competitia cu autobuzele. După un început în fortă, autobuzele s-au cam rărit, iar maxi-taxi au iesit din nou la rampă.  

Indicator la "misto"
Frigul de afară si programul matinal i-au determinat pe oamenii care asteptau cu jumătătile de oră prin statii să apeleze din nou la mult mai rapidele microbuze. Asta deoarece patronii cu intuitie au adaptat inteligent programul microbuzelor la necesitătile cetăteanului grăbit, care,0 desi are în buzunar un abonament pe una din liniile de autobuze, preferă să ajungă la timp la serviciu si umplu locurile din maxi-taxi încă de la orele diminetii. Desi autobuzele au un program prestabilit, pe care îl respectă pe cît posibil, intervalul de timp dintre două autobuze care circulă pe acelasi traseu este destul de mare si permite soferilor de maxi-taxi să circule bară la bară. Avînd pe bord un indicator pus "la misto", pe care scrie mare, "nu oprim între statii", microbuzele fac slalom printre automobilele aflate în trafic si opresc oriunde este necesar pentru a goli statiile de călători.

Program...după mersul trenurilor
La orele de vîrf concurenta este din nou acerbă si gabaritul redus în regim de viteză dă cîstig de cauză microbuzelor, care predau stafeta din cinci în cinci minute. Combustibilul este recuperat spre seară, cînd soferii de maxi-taxi o lasă mai moale, căci este o perioadă moartă în care oamenii merg pe jos sau fac promenade prin parcuri. Pînă la retragerea din cursă, programul microbuzelor se schimbă din nou, de această dată adaptîndu-se la orarul trenurilor care aduc călătorii extenuati în gara Buzău, unde nu este tocmai un spatiu în care să poti astepta prea multă vreme. Pe la orele 21.00 deja microbuzele cu traseul 7 sau 8 sînt o raritate, numai cîteva autobuze mai rulează destul de aerisite pe străzile orasului, fiind însotite de privirile celor care preferă să meargă pe jos si să admire peisajul. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU