Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5394 > La zi Nr. 5394 de luni, 20 februarie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 32

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

După un lung șir de procese în Justiție


Primăria a recuperat cinematograful Dacia cu scandal

Reprezentanții municipalității au mers cu executorul judecătoresc și au sigilat sala / Locatarul de pînă acum spune că are de primit contravaloarea unei investiții de 9 miliarde de lei vechi

articol de: Doru GHEORGHIADE
Primăria a recuperat cinematograful Dacia cu scandal
 

Primăria Buzăului a recuperat săptămîna trecută, după ani de lupte în Justiție, cinematograful Dacia. Operațiunea a produs scandal întrucît locatarul, un afacerist local, susține că acțiunea este un abuz și că are de recuperat 9 miliarde de lei vechi, cît a investit în ultimii ani în obiectiv. Trimișii municipalității împreună cu doi executori judecătorești au preluat sala și au întocmir un proces verbal în care au trecut bunurile găsite înăuntru, în baza unui inventar. Povestea nu s-a terminat întrucît, deși Primăria a cîștigat definitiv ireversibil și executoriu cinematograful și contestațiile la executare, locatarul a  deschis la rîndul său un proces pentru recuperarea investițiilor.

Cinematograful Dacia, construit și dat în folosință înainte de 1989 a făcut obiectul unui îndelung șir de procese în Justiție după ce prin Legea 328/2006, Statul l-a trecut în proprietatea municipalității buzoiene. Obiectivul trebuia predat de către Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor București care l-a primit în proprietate după 1990, către Primăria Buzăului în baza unor legi ulterioare care completa L328/2006 și anume Legea 305/2008. Predarea-primirea obiectivului s-a tergiversat însă ani în șir, iar între timp a fost perfectat un contract între RADEF și societatea TVSAT 2002 SRL care a preluat sala și a desfășurat diferite activități și a inițiat o serie de investiții. În cele din urmă, Primăria Buzăului a cîștigat procesle irevocabil și definitiv și a purces săptămîna trecută împreună cu doi executori judecătorești să intre în posesia sălii. Reprezentanții TVSAT se opun însă și spun că acesta este un abuz și Primăria trebuie mai întîi să plătească 9 miliarde de lei cît valorează investițiile făcute în interior. Pînă la urmă, oamenii Primăriei au deschis ușa, au intrat în sală, au făcut un inventar și un proces verbal. Scandalul însă continuă.

Ce spune proprietarul TV SAT 2002

Solicitat de reporterii Șansa Buzoiană să comenteze tot scandalul, proprietarul TV SAT 2002, s-a arătat indignat peste măsură și spune că s-au depus plîngeri penale pe acest subiect: "Primăria are să-mi dea, în expertiza tehnică recunoscută de ei, și mă tot plimbă prin tot felul de tergiversări din instanțele noastre de judecată, are să-mi dea peste 9 miliarde, investiția mea. Eu nu știu ce execută. Execută dreptul lui, că e proprietar acolo. Dar drepturile astea...se putea așeza la masă și povesti: dacă s-a investit atît... Deci a pus lacăt pe o ușă unde eu am investit în cultura din Buzău. Restul chiar nu mă interesează că nu era cîștigul meu în acel cinema. Am crezut că am făcut un bine buzoienilor. Lege spune că încă 10 ani de cînd l-a preluat Primăria trebuia să dea cinema. Poate o să dea domnul Toma cu banii din întreprinderile lui pe care le-a falimentat. Rezolvarea? O rezolvă instanța, că așa și-au dorit. Abuz în serviciu, plîngeri penale, așa se afce și mi se pare normal. Sîntem în ststul de drept și dreptatea se face așa cum hotărîm. Rezolvarea depinde de ei, nu de mine. Nu-s banii la mine în buzunar. N-am fost chemat niciodată, măcar la o discuție în care să spunem: ăsta a investit în sala aia, care se vede, dacă ați fost în sală.", a declarat Adrian Neagu, proprietarul TV SAT 2002

Ce zice primarul Toma

La rîndul său, primarul Toma declară că orașul și Primăria au nevoie de o astfel de sală și n-a făcut altceva decît să pună în practică o hotărîre de instanță: "Era un spațiu al Primăriei, care trebuia recuperat pentru că avem nevoie și de o sală pentru defășurarea multor activități care sînt necesare în cadrul Primăriei. Primăria Buzău nu deține nici o sală de capacitate mai mare, trebuia de fiecare dată să închiriem la Consiliul Județean sau în altă parte. Nu a fost nici un alt motiv și bineînțeles punem în aplicare dispozițiile, hotărîrile, deciziile definitiveale instanțelor prin care trece acest proces de recuperare a acestui spațiu. (...) Vor fi aici diferite manifestări culturale și întîlniri cu cetățenii Buzăului. Dorim să desfășurăm în cadrul acelui Consiliu de Dezvolare a Municipiului Buzău foarte multe întîlniri pe cele 4 paliere:economic, educațional, social, cultural, astfel încît să descoperim idei noi pe care să le preluăm printr-un plan de acțiuni pentru dezvoltarea municipiului Buzău. (...) Este o acțiune pe care am moștenit-o. Au fost mai multe proocese în timp. S-au desfășurat de-a lungul cîtorva ani. Este o proprietate a municipiului Buzău. Eu nu am avut nici o întîlnire cu nimeni din cadrul acestei firme. Am chemat la un moment dat executorul pentru că mi s-a părut că bate pasul pe loc, nu în favoarea noastră și am solicitat o întîlnire cu executorul pentru a grăbi un pic această acțiune de recuperare a acestui spațiu care este imperios necesar pentru desfășurarea activității Primăriei Buzău. Se va face acea inventariere, începînd de astăzi (n.r.- vinerea trecută), după care, bineînțeles, în altă organizare o să redeschidem această sală", a afirmat primarul Buzăului. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Bandă de tîlhari fugărită prin pădure

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU