Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5234 > La zi Nr. 5234 de miercuri, 22 iunie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Fapt îngrijorător


Jumătate din fîntînile din județ nu au apă potabilă

articol de: Marilena Dinu
Jumătate din fîntînile din județ nu au apă potabilă
 

Șefa Direcției de Sănătate Publică Bu­zău, Cristina Ungureanu, a fost mustrată ieri de prefectul Geor­ge Sava, în ședința Colegiului Prefectural. Motivul: inspectorii de sănătate publică ar fi efectuat pînă în prezent prea puține analize pentru a determina ca-litatea apei din fîntînile din județ. Concret, dintr-un nu­măr total de 1870 de fîntîni aflate în evidența Direcției de Sănătate Publică Buzău, în prima jumătate a anului curent din 304 puțuri au fost prelevate probe de apă iar apoi efectuate analize de labo­rator. Probe care au arătat un lucru îngrijorător: apa din mai bine de jumătate din fîntîni nu este potabilă. Analizele efectuate în laborator au arătat că apa este plină de nitrați și bacterii. Cu alte cuvinte, apă nepotabilă.

Risc de îmbolnăvire

Localnicii care nu au altă sursă și consumă apa respectivă, riscă să se aleagă cu boli grave. "Am constatat că există multe localități care nu au un sistem centralizat de apă, și acum aprovizionarea populației se face din fîntîni, peste 1 800 de fîntîni, din punctul meu de vedere, puține controlate, cam 300 și ceva, ceea ce este foarte puțin. Vine sezonul cald în care sursele de apă se reduc și automat crește și riscul apariției de îmbolnăviri. De aceea am cerut DSP-ului să intensifice controalele și să ia măsurile legale necesare", a declarat prefectul George Sava. Probleme similare pot apărea în majoritatea localităților. Potrivit DSP,  98% din comunele buzoiene au apă cu concentrații de nitrați peste limita maximă admisă. Dar nici buzoienii din localitățile în care există rețea de alimentare cu apă nu sînt scutiți de probleme.

 

COMENTARII

Gigi:
Apa otrăvita
In comuna ca Rosetti cativa nenorociți de machedoni deverseaza zerul de la fabrica pe care o au in comuna exact pe câmpul care o înconjoară.primarul fiind prieten cu ei nu ia niciun fel de masura.garda de mediu la fel.au controlat au dat avertisment au luat putina cu branza si au plecat.cum sa fie apa buna dak nimeni nu ia o măsura împotriva acestor escroci.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Sfaturi pentru bobocii de liceu

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU