Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5214 > La zi Nr. 5214 de marti, 24 mai 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

În ultima ședință a C.J.


Eroii din Afganistan, cetățeni de onoare ai județului Buzău

Familiile sublocotenenților Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu au primit ieri diplomele, în cadrul unui moment solemn

articol de: Laurențiu Marinov
Eroii din Afganistan, cetățeni de onoare ai județului Buzău
 

Sublocotenenții post-mortem Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu, uciși la începutul lunii în Afga­nistan, și sergentul major Bogdan Drago­mir, rănit în același eveniment, au fost numiți ieri cetă­țeni de onoare ai jude­țului Buzău.              
La ultima ședință a actualului Consiliu Județean, au fost invitați membrii familiilor militarilor și reprezentanți ai Garnizoanei Buzău, ședință care s-a încheiat cu un moment solemn și încărcat de emoție. Soția lui Adrian Vizireanu și tatăl lui Iulian Dumitrescu au primit diplomele de cetățean de onoare post-mortem, iar militarul care a supraviețuit va primi placheta de cetățean de onoare cînd se va întoarce în țară, în prezent fiind internat într-un spital din Germania. Proiectul inițiat de președintele Consiliului Județean Buzău la solicitarea reprezentanților Armatei a fost  adoptat cu votul tuturor consilierilor județeni prezenți "Doi dintre cei mai buni militari buzoieni au căzut la datorie, iar sergentul major Dragomir Bogdan a fost rănit. Sîntem alături de familiile îndurerate și ne rugăm pentru cei doi militari căzuți și pentru însănătoșirea militarului aflat încă pe patul de spital. Eroii căzuți la datorie merită întreaga noastră recunoștință", a spus Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Camarazii, la datorie

Despre sacrificiul militarilor buzoieni a vorbit și generalul Lucian Foca, comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica":
"Militarii sînt profesioniști. Știu la ce se așteaptă atunci cînd îmbracă uniforma militară și camarazii celor doi eroi merg în continuare să-și facă datoria acolo unde țara are nevoie de ei. Garnizoana Buzău este o garnizoană grea. Să fiți convinși că sîntem pregătiți, dotați, echipați și determinați să ne facem datoria așa cum și-au făcut-o și cei doi eroi". Consi­liul Județean, prin președintele Petre Emanoil Neagu, le-a acordat, de asemenea familiior celor doi eroi cîte un ajutor financiar în valoare de 10.000 de lei. De aceeași sumă urmează să beneficieze și Bogdan Dragomir la întoarcerea în țară. Militarii Adrian Vizirea­nu și Iulian Dumitrescu, au fost uciși, iar Bogdan Dragomir a fost rănit în 7 mai cînd persoane purtînd uniforma forțelor de securitate afgane au deschis focul în timpul unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani, într-o bază de pregătire din apropierea localității Kandahar. Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu au fost înaintați post mortem la gradul de sublocotenent și au fost decorați de preșe­­-dintele Klaus Iohannis. 

 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU