Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5201 > La zi Nr. 5201 de joi, 5 mai 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 30

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Scandalul ia amploare


Dosar penal pentru dezinfectanții din spitale

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvîrșirii infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor

articol de: Laurențiu Marinov
Dosar penal pentru dezinfectanții din spitale
 

Cazul dezinfec­tan­ților diluați folosiți în spitale a intrat într-o nouă fază - penală. După ce oficialii din Minis­terul Sănătății au dispus controale în taote unitățile maedicale din țară, ieri, procurorii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvîrșirii infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor  și falsificarea  și substituirea de alimente sau alte produse. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe rolul Secției de urmărire penală  și crimina­listică din cadrul PÎCCJ s-a constituit un dosar penal avînd ca obiect informațiile vehiculate în spațiul public privind dezinfectanții produși de o firmă autohtonă utilizați în unitățile sanitare. "Pro­curorii au dispus în cauză începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvîrșirii infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 Cod penal  și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse prev. de art. 357 alin. 2 Cod penal. În cauză au fost delega i ofi eri de poli ie judiciară din cadrul IGPR pentru efectuarea unor acte de urmărire penală, inclusiv pentru participarea la ridicarea probelor necesare în vederea realizării unor teste specifice, în colaborare cu Corpul de control al Ministerului Sănătății", precizează sursa citată.

Anchete în spitalele din Buzău

În spitalele din ju­dețul Buzău sînt în plină desfășurare, zi­lele acestea, anchete în vederea identi­ficării dezinfectanților care fac obiectul scandalului.
Este vorba despre dezinfectanți care ar fi avut concentrații și de zece ori mai mici decît cele declarate și care ar fi fost folosiți fără efect în unitățile medicale. Dezinfectanții de la compania Hexi Pharma, aflată în mijlocul acestui uriaș  scandal, au ajuns și în Buzău. Principalii beneficiari au fost, începînd cu anul 2008, Spitalul Județean, Direcția de Sănătate Publică  și Centrul de Transfuzii. Dezinfectanții au fost cumpărați în urma unor licitații, dar  și prin achiziții directe, iar valoarea livrărilor a fost diferită.  De exemplu, în 2012, Spitalul Județean Buzău a cumpărat soluții dezinfectane de la Hexi Pharma, în valoare de peste 20 de mii de euro. La Spitalul Municipal din Rîmnicu Sărat, unde de asemenea au ajuns dezinfectan și de la acela și furnizor, anul trecut, produsele au fost livrate în urma unor achiziții directe. Cu toate acestea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, resping existența unor probleme generate de eventuala folosire a unor dezinfectați neconformi.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU