Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5193 > La zi Nr. 5193 de joi, 21 aprilie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 30

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Tun la bugetul statului


4 administratori evazioniști au trecut firma pe numele unui aurolac din Ploiești

Polițiștii de la Economic au făcut ieri percheziții la 8 adrese din Buzău și Prahova

articol de: Laurențiu Marinov
4 administratori evazioniști au trecut firma pe numele unui aurolac din Ploiești
 

Ieri dimineață, poli­țiști specializați în investigarea crimina­lită­- ții economice au efectuat 6 percheziții, în județul Buzău și 2 în Prahova, la persoane bănuite de evaziune fiscală. Printre cei vizați de anchetă se numără 4 afaceriști care, potrivit unor surse de presă, ar fi încercat să scape de firma pe care o administrau și pe care au implicat-o în operațiuni frauduloase, transferînd-o unui amărît din din Ploiești. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, din cercetări a reieșit că, "în perioada septembrie 2011- septembrie 2014, persoanele în cauză, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi declarat în raportările contabile ale societății achiziții fictive de la diferiți parteneri. De asemenea, cei în cauză ar fi înregistrat cheltuielile aferente fără ca tranzacțiile să fie declarate ca livrări de către partenerii respectivi. Prejudiciul cau­zat prin sustragerea de la plata taxelor către bugetul de stat, stabilit pînă în prezent, este de 1.506.169 de lei. Două dintre perche­zi iile domiciliare efectuate de polițiști vizează mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerțului on-line cu aparatură electronică. Pre­judiciul creat prin activitatea infracțională este de circa 60.000 de lei (…) Ac iunea se desfă oară în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea polițiștilor de investigarea criminalității economice, sub coordonarea Parchetului de pe lîngă Tribunalul Buzău."

Evaziune și în comerțul on-line

Într-unul dintre dosare, sînt vizați patru inși, toți administratori ai unei singure firme prin care s-au derulat tranzacții fictive. 
În urma acestora, statul a fost prejudiciat cu peste un milion și jumătate de lei. Surse de presă susțin că evoluția evenimentului este una năucitoare. Cei patru administratori vizați, după ce au săvîrșit actele de evaziune, ar fi trecut firma pe numele unui aurolac din Ploiești. Într-un alt caz de evaziune, în urma unor activități de comerț on-line, sînt vizate alte două persoane. Anchetatorii caută documente cu care să probeze evaziunea fiscală. Aici prejudiciul este de aproximativ 60 de mii de lei.


 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU