Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5173 > La zi Nr. 5173 de joi, 24 martie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 28

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Ideal pentru începători


Sport extrem pe rîul Buzău

O agenție organizează curse de rafting în zona barajului de la Siriu

articol de: Alexandra Dinu
Sport extrem pe rîul Buzău
 

Rafting pe rîul Bu­zău, poate nu sună cunoscut dar se întîmplă la doar cîțiva pași. Mai mulți pasionați de sporturi extreme au văzut în rîul care izvorăște din Car­pașii de Curbură, un adevărat rai al adrenalinei. Din această luna și pînă în octombrie, pe mai multe tronsoane din zona de munte a județului fanii raftingului se urcă în bărci și trăiesc o experiență unică, cum, spun unii, doar la Buzău poate fi întîlnită.              
Din această luna  și pînă în octombrie, pe mai multe tronsoane din zona de munte a județului fanii raftingului se urcă în bărci  și trăiesc o experiență unică, cum, spun unii, doar la Buzău poate fi întîlnită. Albia rîului, curentul numai bun  și obstacolele liniare și puțin periculoase chiar la debite mari a atras la Buzău mai mulți turiști din mai multe zone ale  țării  și chiar de peste hotare. Buzăul este unul din jude ele din  țară care se bucură de toate formele de relief. Aici sînt munți impunători, dealuri care se scurg u or către zonele de cîmpie, care apoi se întind pe kilometri întregi. Dacă unii exploatează zonele de cîmpie cultivînd grîne, alții pun pomi fructiferi la deal, există o categorie de oameni care au văzut un potențial  și în zona de munte: raftingul pe rîul Buzău. Mai mulți tineri pasionați de sporturi extreme au văzul potenț ialul zonei  și au deschis o agenție care organizează curse de rafting pe rîul Buzău, în zona barajului de la Siriu. Apa care se scurge din Carpa ii de Curbură  și care se varsă în Siret este un adevărat rai al iubitorilor de rafting.
 "Am ales Buzăul pentru că este aproape și este ideal pentru începători. Traseul are o distanță de aproximativ 12 kilometri cu o durată de o oră și jumătate-două, în funcție de debit și este ideal pentru prima experiență în acest sport", a declarat Valentin Gheorghe, organizator curse de rafting.

Turiști din străinătate

Nu doar românii sînt pasionați de sporturile extreme ci și străinii. La Buzău, special pentru a face rafting, vin turiști din toată europa, chiar și din țările nordice. Cu toții sînt uluiți de peisajele din munții Buzăului.
"În afară de orașele Plo­iești, București, Bra­șov, avem în ultimul an, tot mai mulți turiști din Marea Britanie, Belgia, Olan­da, chiar din țările nordice, dar cei mai mulți sînt turiști po­lonezi, de regulă în lunile de vară" a mai spus Valentin Gheor­ghe. U­na dintre pro-blemele care macină acest paradis al pasionaților de rafting este barajul de la Siriu. În zilele de week-end, cînd au loc cursele, barajul nu este pus în funcțiune lucru care le îngreunează munca organizatorilor. Tariful pentru o zi de rafting, pentru o persoană, este de doar 199 de lei, unul dintre cele mai mici din Europa.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU