Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5120 > La zi Nr. 5120 de luni, 11 ianuarie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 25

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Pericol ca la Mihăilești


T.I.R. încărcat cu azotat de amoniu, răsturnat

În autovehicul erau transportate 24 de tone de azotat de amoniu, însă pericolul a fost înlăturat de pompieri

articol de: Laurențiu Marinov
T.I.R. încărcat cu azotat de amoniu, răsturnat
 

Tragedia de la Mihăilești a fost la un pas să se repete, la sfîrșitul săptămînii trecute, în județul Buzău, după ce, un TIR încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu, a derapat, a părăsit partea caro­sa­bilă și s-a înclinat pe partea dreaptă. 
Incidentul a avut loc vineri dimineață pe DN 1B la intersecția Breaza-Vintilean­ca.

Populația evacuată

Imediat la fața locului au ajuns 6 autospeciale ISU dintre care 3 pentru stingerea incendiilor, una de des­carcerare, o ambulanță SMURD, dar și o autospecială de primă intervenție. Specialiștii au luat toate măsurile pentru a înlătura orice risc. Au oprit circulația în zonă și au izolat pe­rimetrul. Astfel, pe o rază de 500 de metri, populația a fost evacuată.  TIR-ul încărcat cu azotat de amoniu, venea din Bulgaria și se îndrepta spre localitatea buzoiană, Vintileanca, un­de urma să lase încărcătura la o societate. În cele din urmă, îngrășămîntul, depo­zi­tat în saci de cîte 500 de kg, a fost mutat în remorci puse la dispoziție de societatea care aștepta transportul de azotat de amoniu. Pericolul a fost major, ținînd cont de încărcătura tirului. Azotatul de amoniu întreține arderea și în combinație cu alte substanțe  poate provoca o explozie devastatoare. Oa­­menii din locali­tate au privit de la depărtare acțiunea pompie­rilor, cu sufletul la gură, amin­tindu-și de tragedia de la Mihăilești.

Dezastru în 2004

În 2004, la Mihă­ilești, în județul Bu­zău, un camion al u­nei firme din Dolj, încărcat tot cu azotat de amoniu, cu 20 de tone, a fost implicat într un accident devastator. Auto­tre­nul a luat foc și a ur­mat o explozie ni­micitoare. 18 persoane au murit, alte 13 au fost rănite și mai multe case au fost avariate în urma exploziei. La locul accidentului formîndu-se un crater cu o adîn­cime de aproape șap­te metri și cu un diametru de aproximativ 20 de metri.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU