Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2550 > La zi Nr. 2550 de joi, 30 noiembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Infracțiune


Hoți de energie electrică, anihilați de jandarmi

Infracțiune
Hoți de energie electrică, anihilați de jandarmi
Marți, o echipă formată din jandarmi și angajați ai S.C. Electrica S.A. a descins în localitatea Zeletin, comuna Cătina, unde a identificat mai mulți localnici care furau energie electrică. Acțiunea inițiată de jandarmi a vizat prevenirea și combaterea furturilor de energie electrică, ocazie cu care au fost prinse cinci persoane care erau branșate ilegal la rețeaua de distribuție a curentului electric, ocolind echipamentele de măsurare a consumului. Localnicii prinși cu mîța-n sac au vîrste cuprinse între 19 și 68 de ani, iar jandarmii le-au întocmit deja actele premergătoare săvîrșirii infracțiunii de furt calificat, iar dosarele au fost înaintate Parchetului de pe lîngă Judecătoria Buzău.
Corina Rachiteanu

Sinusoidale
Șoferii de la țară au devenit piloți de curse
Drumurile de țară au devenit curse cu obstacole chiar și pentru localnicii care încă mai îndrăznesc să-și piloteze autoturismele, punîndu-și în pericol de auto-dezmembrare autoturismele, dar și viața. Miercuri, la ora 20.30, un bărbat de 42 ani, din comuna Lopătari, în timp ce conducea un autoturism Dacia în satul Terca, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a intrat în derapaj într-o curbă și s-a răsturnat. Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto care a fost internat la Spitalul Județean Buzău cu diagnosticul "T.C.C. deschis". 
(M.G.)

Sustragere
Alcool fără TVA
Polițiștii buzoieni au început urmărirea penală împotriva lui C. Claudia, de 30 ani, din municipiul Buzău, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. În calitate de administrator la o societate comercială din Buzău, al cărei obiect principal de activitate îl reprezintă comercializarea băuturilor alcoolice, în perioada 2003 - iunie 2006, aceasta nu a înregistrat în evidența contabilă a societății o parte a veniturilor realizate, sustrăgîndu-se în acest mod de la plata TVA și a impozitului pe profit, în valoare de 468.348 lei.
De asemenea, învinuita nu a achitat la termenele legale contribuțiile către bugetul de stat, prejudiciul astfel creat fiind de 5159 lei. Cercetările continuă cu învinuita în stare de libertate și se acționează pentru recuperarea prejudiciului.
(M.G.)

Arestare
Spaima din Coca Antimirești ajunge după gratii

Un tînăr de 21 ani, din comuna Vintilă-Vodă, sat Coca Antimirești, a fost reținut miercuri pe o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, distrugere și amenințare. Polițiștii au stabilit că în perioada iunie-octombrie 2006, acesta a comis pe raza comuna Vintilă-Vodă trei furturi din locuință, două din anexele unor locuințe și un furt în dauna unei societăți comerciale, cu un prejudiciu total de 4.430 lei. De asemenea, în data de 10.10.2006, a distrus geamurile de la casele a doi consăteni, pe care i-a și amenințat că le va incendia locuințele. Individul va fi prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Buzău cu propunerea de arestare preventivă.
(M.G.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU