Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5103 > La zi Nr. 5103 de luni, 14 decembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 24

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Percheziții la 5 adrese


Captură record de petarde

Aproape 20.000 de articole pirotehnice deținute fără autorizație au fost ridicate

articol de: Laurențiu Marinov
Captură record de petarde
 

Polițiștii au confiscat la sfîrșitul săptămînii trecute o cantitate impresionantă de petarde și artificii în urma unor percheziții la cinci adre­se din Buzău.Vineri dimineață, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase sprijiniți de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, polițiști de investigații criminale, de investigare a crimina­lității economice și criminaliști din cadrul I.P.J. Buzău, au descins în cinci imobile de pe raza municipiului Buzău unde existau suspiciuni că sînt depozitate articole din altă categorie decît cele pentru care sunt autorizați administratorii societăților res­pective. În urma perche­zițiilor, au fost descoperite 19.700 de articole piro­tehnice care nu corespundeau categoriei pentru care fusese autorizată societatea. Bunurile descoperite (1621 kilograme) au fost indis­ponibilizate de polițiști, în vederea confiscării. Po­lițiștii urmăresc concordanța dintre documentele deținute de administratorii firmelor vi­zate și marfa existentă în depozit, fiind verificată și legalitatea provenienței articolelor pirotehnice și a acti­vi­tăților desfășurate cu astfel de articole.

Dosare penale

La finalul perchezițiilor, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul să­vîrșirii infracțiunii de "efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept" faptă prevăzută de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Acțiunea face parte din complexul activităților des­fășurate de polițiști în cadrul acțiunii naționale "Foc de artificii", pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoanele fizice și juridice.

Sfaturi de la Poliție

Pentru că pe­tardele și artificiile pot fi periculuoase specialiștii recoman­dă prudență în folo­sirea acestora. "În această perioadă, recomandăm părinților să supravegheze copiii cu atenție deoarece aceștia pot fi expuși incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice.Toate articolele pirotehnice sînt imprevizibile și periculoase. Folosirea lor necesită control și supraveghere dar și responsabilitate sporită în ceea ce ține de respectarea condițiilor esențiale de securitate. Produsele obținute în rezultatul arderii acestora pot influența dăunător mediul ambiant. Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiați atent instrucțiunile și măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului. Vă recomandăm să folosiți cu multă atenție articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale care ar putea să umbrească frumusețea sărbătorilor de iarnă", au transmis polițiștii de la IPJ Buzău.


 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU