Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2548 > La zi Nr. 2548 de marti, 28 noiembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Cadouri


Edilii ramniceni se pregătesc de sărbători

Cadouri
Edilii ramniceni se pregătesc de sărbători
Peste 500 de milioane de lei vechi este suma alocată de consilierii locali pentru organizarea acțiunilor prilejuite de sărbătorile de iarnă. Primul eveniment organizat de municipalitatea rîmniceană va fi pe 1 Decembrie, pe lîngă depunerile de coroane aleșii vor organiza un spectacol muzical, dar și un coktail, iar suma necesară evenimentului se ridică la aproape 200 de milioane de lei vechi. Municipalitatea scoate bani din buget și pentru colindătorii care vor trece de sărbători pe la Primărie, astfel s-a hotărît să se achiziționeze 150  de pungi cu dulciuri și fructe, în valoare de 120 de milioane lei vechi. Nici familiile cu posibilități materiale reduse nu sînt uitate de Crăciun. Pentru acestea, autoritățile din Rîmnicu Sărat pregătesc 150 de pachete cu alimentele necesare pentru masa de sărbători, valoarea totală ridicîndu-se la 100 de milioane lei vechi. Cheltuielile nu se opresc însă aici, o sumă de o sută de milioane de lei vechi este alocată focului de artificii din noaptea de Revelion și spectacolului muzical organizat la cumpăna dintre ani.
Loredana Balan (Rîmnicu Sărat)

Larmă
Urla din toți rărunchii vorbe de ocară
Un individ care se proptise bine în părculețul din fața Catedralei Sfîntul Sava și striga în gura mare vorbe de ocară locatarilor din blocurile din apropiere și trecătorilor a intrat pe mîna jandarmilor, care l-au întrebat de sănătate. Patrula care efectua misiunea de patrulare prin zona respectivă în jurul orelor 20 a fost surprinsă de larma și agitația pe care o făcea tînărul de numai 19 ani. În urma procedurii de legitimare au aflat că larma era produsă de Marius T. din municipiul Buzău, care venise echipat pentru un eventual atac al vreunui trecător mai puțin indulgent. Pentru defensivă sau chiar ofensivă acesta se echipase cu un box cu capete ascuțite, așa cum îi spun cunoscătorii unei astfel de arme, un lanț metalic în lungime de 120 de centimetri și un spray paralizant. Prezența acestor ustensile a fost motivată de scandalagiu ca fiind recuzita personală pentru apărare. Justificarea n-a prins la oamenii legii, care i-au întocmit actele premergătioare pentru întocmirea unui dosar penal pentru săvîrșirea infracțiunii de "port fără drept a castetului", iar dosarul urmează să fie înaintat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Buzău.
Mărgărit GROSU

Accident
Dovedit de alcool, a intrat cu Espero într-o casă
Amețit de aburii alcoolului, un tînăr a intrat sîmbătă cu autoturismul într-un imobil de pe strada Transilvaniei. La ora 19.10, un tînăr de 21 ani, din Buzău, în timp ce conducea un autoturism Daewoo Espero pe strada Transilvaniei, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum (în zonă se efectuau lucrări în carosabil), a părăsit sensul de mers și s-a lovit de un imobil. Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a unui pasager în vîrstă de 24 ani, ocupant al locului din dreapta față, care au fost internați la Spitalul Județean Buzău. Întrucît emana halenă alcoolică, șoferului i-au fost recoltate probe biologice de sînge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 (M.G.)

Dezorientare
Au dat vina pe cal
Doi vecini s-au trezit cu noaptea-n cap, așa cum fac oamenii de la țară cu gînd de treabă. La ora 04.20, erau deja pe ulițele satului Tisău, vecina pe jos iar vecinul pe capra căruței. Numai că strada pe care s-au întîlnit s-a dovedit cam neîncăpătoare pentru amîndoi și calul se pare că a cam scrîntit-o cu orientarea. Cel puțin teroretic, pentru că  tot teoretic stăpînul hamurilor era destul de cherchelit pentru a mai dirija animalul. Femeia de 36 de ani a fost acroșată cu roata stîngă din spate și a suferit leziuni. Polițiștii au testat atît victima cît și căruțașul cu fiola alcooltest. Bărbatului de 33 ani nu au avut ce să-i reproșeze referitor la vehicul, care era echipat corespunzător, însă fiola s-a înverzit. S-a înverzit și atunci cînd a fost folosită de victimă, fapt ce demonstrează că patrupedul, oricît de lucid ar fi fost, nu ar fi putut evita accidentul.
(M.G.)

 

COMENTARII

tomi01_2000:
...dilii ramniceni se pregătesc de sărbători
Buna idee!

Ramnicul va arata superb!

Aceleasi instalatii vechi de 16 ani! Aceiasi atmosfera de oras parasit ... Oamenii cu fete la fel de triste ai sa ii vezi cum se inghesuie sa prinda "cadourile" date de _dilii orasului.

La fel speech-uri de doi lei, scrise, vor fi citite ... si aplaudate "frenetic" de multimea data la o parte de cordonul de jandarmi ...Asa ca dragii mei, ... nu! multumesc frumos! .. mi-e destul ...
tomi01_2000:
in continuare .....
ar fi frumos sa lasati opiniile curate ... nu desenate dupa comanda unor _dilii.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU