Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5043 > La zi Nr. 5043 de joi, 17 septembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Două cazuri în același timp


Ziua perchezițiilor

După o scurtă perioadă de liniște, Poliția a reluat acțiunile în forță, ieri fiind anchetate infracțiuni de evaziune și proxenetism

articol de: Laurențiu Marinov
Ziua perchezițiilor
 

Ieri la primele ore ale dimineții, Buzăul a fost scena mai multor percheziții ale mascaților și a polițiștilor din diferite servicii ale Inspectoratului de Poli­ție. Acțiunile, au vizat două cazuri, fără legătură între ele, unul de evaziune fiscală, și unul de proxenetism. Primele percheziții, 12 la număr, s-au desfășurat ieri, în zori sub coordonarea Direcției de Investigare a Cri­-minalității Economice. Acțiu­- nea polițiș­tilor a vizat mai multe persoane fizice și juridice, bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, de pe raza județelor Buzău, Giurgiu și Ilfov. „Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012- 2014, un agent economic din Buzău ar fi efectuat achiziții fictive de piei de animale de la mai multe firme din județele Giurgiu și Ilfov. Între societățile comerciale implicate s-ar fi realizat un transfer de facturi fiscale, fără a se livra bunurile, astfel încît să se creeze un avantaj economic firmei care recepționa marfa fictivă. Ulterior, banii obținui erau spălați prin intermediul societăților controlate, pentru a se disimula adevărata proveniență a sumelor obinute din săvîrșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligațiilor fiscale a fost estimat la peste 9.000.000 de lei. Polițiștii de investigare a criminalității economice urmează să pună în aplicare 6 mandate de aducere," a precizat Biroul de presă al IPJ Buzău într-un comunicat. Descinderile au avut loc în municipiul Buzău, pe strada Transilvaniei și cartierul Micro 3, dar și în localitatea Siriu, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală prin comercializarea de piei de animale. 

Suspecți ridicați și duși la audieri

O altă acțiune în forță a polițiștilor a vizat un grup de persoane suspectate de proxenetism. Au fost efectuate cinci percheziții domiciliare pe raza județului Buzău. "Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi beneficiat de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către cinci tinere, cu vîrste cuprinse între 17 și 24 de ani.Persoanele vizate au fost conduse pentru audieri, la sediul Poliiei Municipiului Buzău. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române", a informat IPJ Buzău. Perchezițiile nu sînt ceva neobișnuit la Buzău, procedura fiind aplicată frecvent cu ceva luni în urmă, în diverse cazuri de infracțiuni.


 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU