Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5039 > La zi Nr. 5039 de vineri, 11 septembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Acuzații grave


Percheziții și rețineri pentru defrișări ilegale la Chiojdu

Cinci persoane au fost duse la Poliție unde au dat explicații în legătură cu exploatarea pădurilor din zonă

articol de: Laurențiu Marinov
Percheziții și rețineri pentru defrișări ilegale la Chiojdu
 

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, în urma unor percheziții desfășurate la Chiojdu în legătură cu exploatarea ilegală a unor cantități de material lemnos. Polițiștii Serviciului de Ordine Publică-Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au efectuat două percheziții la domiciliul unui bărbat din comuna Chiojdu și la sediul unei societăți comerciale de profil. Potrivit Biroului de presă al IPJ, activitățile au fost realizate în baza mandatelor emise de Judecătoria Pătîrlagele, într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău. Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor înscrisuri repre­zentând documente întocmite cu ocazia punerii în valoare și a exploatării masei lemnoase din mai multe partizi. La sediul inspectoratului au fost audiate 5 persoane, iar împotriva a două dintre acestea în vîrstă de 38 respectiv 49 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual, participație improprie la săvîrșirea infracțiunii de tăiere ilegală de arbori. 

Dosar instrumentat de Parchetul Pătîrlagele

În perioada 2013 - 2015,  bărbatul de 49 de ani, administratorul societății de profil a solicitat unui angajat în vîrstă de 38 de ani, să pună în valoare, fără respec­tarea prevederilor lega­le, un volum de 1.369 m.c material lemnos (pentru anul 2013), respectiv 1.224 m.c material lemnos (pentru anul 2015).
El a înlesnit în acest fel tăierea fără drept de către angajații unei societăți de exploatare a unui volum de 1.369 m.c. în anul 2013 și a 338 m.c material lemnos în anul 2015, în valoare de 167.700 lei  cel din urmă fiind exploatat înaintea emiterii actului de punere în valoare și a autorizației de exploatare. Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Pătrlagele.


 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU