Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2541 > La zi Nr. 2541 de luni, 20 noiembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Puși pe semnat pentru demiterea ministrului Educației,


Sindicaliștii din învățămînt lovesc și fug

În județ, iarna se strîng semnături pentru o grevă de vară

articol de: Sorin Dinco
Sindicaliștii din învățămînt lovesc și fug
 

Ca tot omul gospodar, care își face iarna căruță și vara sanie, sindicaliștii din învățămînt își fac iarna antrenament pentru o grevă planificată în vara lui 2007. Numai că, așa cum a arătat-o și ședința Colegiului liderilor din Sindicatul din Învățămîntul Preuniversitar (S.Î.P.) Buzău, ținută vineri, 17 noiembrie a.c., antrenamentul constă într-o mișcare de protest prin semnături pentru demiterea ministrului Educației și în lipirea de poze prin cancelarii, ale politicienilor care nu au fost de acord cu majorările salariale pentru profesori.
Niște "marionete"ale liderilor de la centru
Vineri, la Colegiul "M. Eminescu", liderii formațiunilor sindicale din școlile județului, membre S.Î.P. și afiliate Federației Sindicatelor Libere din Învățămînt (FSLI), s-au întîlnit pentru a stabili de comun acord care vor fi acțiunile de protest împotriva autorităților din educație și a clasei politice de la putere, ca urmare a neonorării întocmai a promisiunilor de majorare a salariilor și de elaborare a unei legii a salarizării echitabile în sectorul bugetar. Discutînd un comunicat de presă venit de la FSLI, oamenii conduși de Ion Neacșu, lider S.Î.P., nu au prea avut imaginație și au picat de acord să strîngă semnături de la membrii din județ, pentru demiterea ministrului Educației, pe motiv că acesta a fost împotriva profesorilor atunci cînd s-a opus promovării unui amendament în Parlament, pentru majorarea salariilor cadrelor didactice, de la 18%, cît au picat de acord cu ministrul în cauză, la 22%, cît au propus parlamentarii din opoziție.   
 
Iar se boicotează examenele naționale"
Lipsa de imaginație i-a caracterizat pe liderii S.Î.P. și cînd s-a discutat care va fi măsura grevistă, ca protest național, ce ar urma să se desfășoare în școli. Același scenariu ca și în anii precedenți va fi pus în aplicare și pentru perioada următoare, liderilor din școli cerîndu-li-se să strîngă semnături de acord de la membri, pentru boicotarea examenelor naționale ale elevilor, teste naționale și bacalaureat, și ale profesorilor, respectiv titularizarea, toate cu desfășurare în perioada iunie-iulie 2007. Atmosfera a fost, însă, la discutarea acestui subiect, mai puțin entuziastă, spre deosebire de propunerea de a semna pentru demiterea ministrului Educației. Liderii știu foarte bine care este suportul real pe care îl pot primi din partea cadrelor didactice sindicaliste. De aceea, pentru a le atrage atenția în vreun fel și pentru a-i convinge că mai merită să iasă la luptă, sindicaliștii le-au trimis în școli și poze cu oamenii politici care se opun ridicării nivelului de trai al profesorilor. Boicotarea examenelor naționale este o utopie, pentru că, deși s-a verificat de atîtea ori, sindicaliștii par foarte ciudați cînd uită că cea mai mare aglomerație din învățămînt pe care o creează profesorii este pe locurile din comisiile examenelor naționale, ocazie de a mai aduce un ban acasă, pentru concediul de peste vară, cînd resursele familiei sînt extrem de solicitate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU