Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5017 > La zi Nr. 5017 de miercuri, 12 august 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Investigații în plină desfășurare


Primele concluzii ale anchetei asupra exploziei infernale din strada Transilvaniei

articol de: Florin ZAFIU
Primele concluzii ale anchetei asupra exploziei infernale din strada Transilvaniei
 

Au apărut primele concluzii în cazul tragediei care s-a produs la atelierul groazei de pe strada Transilvaniei din municipiului Buzău. Ele arată că incediul ar fi pornit de la rezervorul în care se mai aflau vapori de combustibil în momentul în care proprietarul atelierului a folosit aparatul de sudură.

Imediat după producerea deflagrației de sîmbătă, inspectorii de muncă au descins la atelierul din Buzău, unde a avut loc nenorocirea. Inspectorilor buzoieni li s-a alăturat și un specialist sosit din Capitală, pentru primele verificări. De asemenea, o comisie mixtă alcătuită din reprezentanți ai I.T.M. Buzău, dar și un inspector delegat de la Centru, face verificări amănunțite pentru a stabili dacă cei implicați în accidentul de sîmbătă au respectat toți pașii pe care îi presupunea activitatea de sudură. Între timp, rezervorul T.I.R.-ului, dar și aparatul de sudură au fost ridicate de anchetatori, pentru a fi supuse unei expertize.

I.S.U., propria anchetă

După deflagrația de la sfîrșitul săptămînii trecut și Inspectoratul pentru Situații de Urgență a demarat o anchetă. Ieri, au venit și primele concluzii: incediul a plecat de la rezervorul T.I.R.-ului în care se mai aflau vapori de combustibil. În momentul în care vaporii au intrat în contact cu flacăra aparatului de sudură, s-au aprins instantaneu și generînd cumplita explozie.

Bilanț înfiorător

Proprietarul atelierului, cel care a murit pe loc în urma deflagrației, era un sudor cu experiență, renumit în orașul Buzău.
Tocmai pornind de la acest aspect este greu de înțeles cum buzoianul a folosit aparatul de sudură pentru a repara un rezervor în care încă se mai aflau vapori de combustibil. Pînă la elucidarea misterului, un lucru este cert: trei oameni și-au pierdut viața în chinuri groaznice, în timp ce un adolescent de 16 ani a trecut printr-un adevărat coșmar, care îl va marca pe viață.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Sfaturi pentru bobocii de liceu

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU