Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5001 > La zi Nr. 5001 de marti, 21 iulie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

O decizie logică


Prefectura zice că Romanescu a demisionat bine

Rău au făcut consilierii județeni care i-au respins "eliberarea din funcție"

Telenovela de­misiei vicepreședintelui Consi­li­ului  Jude­­țean Buzău, Cristi Romanescu, e departe de a se fi în­cheiat.             
Actul adoptat în ultima ședință de plenul legislativului buzoian a ajuns și pe masa Instituției Prefectului, iar reprezentanții Prefecturii sînt tranșanți: decizia Consiliului Județean de a-l păstra în funcție pe Cristi Romanescu este ilegală. Hotărîrea adoptată nu a primit avizul de legalitate din partea Prefecturii. De partea cealaltă, reprezentanții Consiliului Județean susțin că dreptatea e de partea lor, iar actul adoptat în plen este valid din punct de vedere procedural. Decizia de a-l păstra în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Buzău pe liberalul Cristi Romanescu este nelegală! Este punctul de vedere al Prefecturii Buzău transmis Consiliului Județean. Conform reprezentanților Instituției Prefectului, proiectul de hotărîre privind eliberarea din funcție nu a respectat o serie de prevederi. Mai precis, este de părere prefectul județului Buzău, Consiliul Județean nu a luat act de un demers unilateral, așa cum este demisia. Proiectul nu a avut la bază semnăturile unei treimi din numărul de consilieri, iar votul a fost deschis și nu secret, așa cum prevede legea. Prin urmare Prefectura a solicitat Consiliului Ju­dețean reintroducerea pro­iectului privind demisia lui Romanescu în ședință ordinară urmînd ca aleșii locali să ia doar act de aceasta, fără ca proiectul să mai fie supus la vot. "Consiliul Județean trebuia să ia act de demisia lui Cristi Romanescu care este un act unilateral irevocabil. Dumnealor nu trebuiau să emită o hotărîre de consiliu județean, ci să ia act de această stare. În aceste condiții, Consiliului Județean i s-a transmis ca la următoarea sedință să procedeze la respectarea prevederilor și  să emită un odin prin care să ia act de demisie", a declarat George Sava, prefectul județului Buzău.

Consiliul Județean are alt punct de vedere

Reprezentanții Consiliului Județean Buzău rămîn însă fermi pe poziții. Pe motiv că demisia nu a întrunit 2/3 din numărul de voturi din partea consilie­rilor, așa cum prevede legea, în ciuda dorinței sale, vicepreședintele Romanescu a rămas în continuare în funcție.
Demisia, de fapt, nu este o demisie în adevăratul sens al cuvîntului, ci o cerere de eliberare din funcție și de aici s-a ajuns la întocmirea proiectului care trebuia votat de consilieri, susțin reprezentanții legislativului buzoian. Punctul de vedere al Prefecturii va fi însă analizat, urmînd ca soarta vice­preșe­dintelui Romanescu să fie decisă, din nou, săptămîna viitoare, în ședința de plen. Pînă atunci funcția este în conti­nuare ocupată. "O să analizăm punctul de vedere al Prefecturii, la o primă citire consider personal că hotărîrea a fost corectă. Din punctul nostru de vedere este în continuare vicepreședin­te", a declarat Laurențiu Ga­vrilă, secretarul Con­siliul Ju­dețean Buzău.

Demisia: un act unilateral

După izbucnirea întregului scandal, Cristi Romanescu a susținut în permanență că demisia sa este un act unilateral, dînd vina pe funcționarii din Consiliul Județean, care i-au încadrat eronat cererea. Cu toate acestea, șefii PNL de la București au considerat că Romanescu a greșit, înlocuindu-l din funcția de co-președinte al PNL Bu­zău, săptămîna trecută.

 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Sfaturi pentru bobocii de liceu

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU