Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4981 > La zi Nr. 4981 de marti, 23 iunie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Operațiuni fictive


Afaceri tenebroase, la adăpostul unor firme "fantomă"

Administratorul unei societăți este cercetat pentru evaziune fiscală și delapidare


Un nouă afacere dubioasă, derulată sub paravanul unor firme "fantomă" a intrat în atenția polițiștilor de la Economic. Anchetatorii îl cercetează pe un bărbat de 49 ani, suspectat de evaziune fiscală și delapidare.    
La sfîrșitul săptămînii trecute în urma analizării materialului probator administrat de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, procurorul de caz,  a dispus continuarea urmăririi penale față de un buzoian în vîrstă de 49 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare. Din cercetări a reieșit că acesta, în perioada, mai-noiembrie 2014, în calitate de administrator împuternicit al unei societăți ce are ca obiect principal de activitate "comerțul cu produse industriale", a înregistrat în contabilitate facturi emise de societăți tip "fantomă", în valoare de 1.490.386 lei, operațiuni comerciale care în realitate nu au avut loc, sustrăgîndu-se astfel de la plata impozitului pe profit și a T.V.A., creînd un prejudiciu consolidat adus bugetului de stat 511.786 lei.            

Sume încasate și neînregistrate

De asemenea, polițiștii susțin că în perioada menționată a livrat produse către o societate comercială în valoare de 9.810 lei și a înregistrat prestări servicii pentru o altă societate comercială în valoare de 28.564 lei, încasînd suma totală de 38.374 lei pe care nu a înregistrat-o în contabilitate și a fost însușită și folosită în interes personal. Polițiștii de investigare a criminalității economice continuă cercetările  pentru documentarea întregii activități infracționale și întreprind activități în vederea recuperării prejudiciului.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU