Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4974 > La zi Nr. 4974 de vineri, 12 iunie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Suspiciuni de malpraxis


Trei anchete deschise în cazul bărbatului cu penisul amputat

Se fac cercetări din punct de vedere profesional, administrativ și penal

articol de: Florin Zafiu
Trei anchete deschise în cazul bărbatului cu penisul amputat
 

Ancheta bărbatului  în vîrstă de 55 de ani rămas fără organul sexual după o cangrenă contactată în urma unor manevre greșite ale personalului medical din cadrul Spitalului Județean Buzău deschide noi fronturi.  
Comisia de monitorizare a cazurilor de malpraxis din cadrul Direcției de Sănătate Buzău s-a întrunit ieri pentru prima dată pentru a discuta cazul Costică Maroleanu. Nu mai puțin de 3 anchete sînt desfășurate în plan medical la acest moment de către autoritățile județene, paralel polițiștii încercînd la rîndul lor să descurce o situație complicată desfășurată pe durata mai multor luni și în instituții spitalicești distincte. Direcția de Sănătate Publică Buzău a convocat săptămîna aceasta pentru prima dată Comisia de monitorizare a cazurilor de malpraxis, fiind pentru a doua oară de la înființarea sa în anul 2006 cînd se întrunește. Motivul întîlnirii a fost dat de cazul Costică Maroleanu, buzoianul căruia i s-a amputat penisul la Spitalul Militar Central pe fondul unor manevre nefericite ale personalului de specialitate din cadrul Spitalului Județean Buzău. La întîlnire, au precizat repre­zentanții DSP Buzău, membrii comisiei, inspectori de sănătate publică și medici, au luat la cunoștință acuzațiile pe care buzoianul operat de urgență la București pentru a nu-și pierde viața, le-a formulat împotriva conducerii Secției Nefrologie din cadrul Spitalului Județean Buzău. "În cadrul acestei întîlniri membrii comisiei au luat la cunoștință acuzațiile formulate de dl.Maroleanu urmînd ca în perioada următoare comisia să solicite documente medicale și să interogheze persoanele implicate în acest caz", a declarat Daniela Dumitru, director DSP Buzău. Comisia DSP are la dispoziție 3 luni pentru a formula un raport și concluziile de rigoare.  


Nu s-au tras concluzii

În total trei anchete de specialitate sînt desfășurate în plan medical. "În momentul de față există 3 anchete, una administrativă desfășurată la nivelul spitalului, ea privește aspectele administrative ale cazului, o anchetă profesională la Colegiul Medicilor și o anchetă la Comisia de malpraxis. La momentul acesta se fac cercetări, nu există conturată o concluzie sau un raport final de anchetă", a declarat Laurențiu Gavrilă, secretar general CJ Buzău. În același timp o altă anchetă este desfășurată de către polițiști.
Avocatul lui Costică Maroleanu va solicita o comisie rogatorie pentru audierea medicilor de la Spitalul Militar Central care să relateze oamenilor legii în ce stare s-a prezentat pacientul la unitatea spitalicească din Capitală.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Sfaturi pentru bobocii de liceu

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU