Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4949 > La zi Nr. 4949 de joi, 7 mai 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

S-au încheiat lucrările la Vila Albatros și Parcul Marghiloman

Reabilitarea s-a realizat, păstrînd pe cît posibil elementele de epocă ale clădirii principale a ansamblului

articol de: Laurențiu MARINOV
S-au încheiat lucrările la Vila Albatros și Parcul Marghiloman
 

Cu o investiție de aproximativ 20 de mi­li­oane de lei Conacul Marghiloman a fost scos din ruină. Lucrările de reabilitare a obiectivului, ce include Vila Albatros și parcul au fost realizate printr-un program cu finanțare europeană ce s-a în­cheiat ieri, cu un seminar la care au participat toți cei implicați în proiect și reprezentanți ai autorităților locale.            
Chiar dacă nu va mai fi ce a fost odată, iar hipodromul va rămîne doar istorie, reamenajarea lui nemaifiind posibilă, cei care au lucrat la reabilitarea Ansamblului Maghiloman s-au străduit să redea pe cît posibil aspectul de odinioară al conacului marelui om de stat Alexandru Marghiloman. Au fost restaurate decorațiunile și finisajele de epocă ale Vilei Albatros, iar parcul, a fost reabilitat fără a fi aduse modificări formei inițiale.

Centru cultural în loc de universitate

După ce a trecut din patrimoniul Ministerului Culturii în proprietatea municipalității Vila Albatros a intrat într-un amplu proces de renovare și restaurare. Se dorea ca la finalul lucrărilor obiectivul să găzduiască o filială a unei universități, însă după un studiu mai amănunțit, autoritățile au constatat că spațiul nu s-ar preta la o astfel de activitate de învățămînt. Prin urmare acum după încheierea lucrărilor Vila Albatros urmează să găzduiască un centru cultural, în acest sens fiind adoptat în ultima ședință de Consiliul Local, un proiect de hotărîre pentru desemnarea unui manager care se va ocupa de organizarea viitorului Centru. Parcul în schimb este destinat petrecerii timpului liber pentru toți buzoienii, și în special pentru cei care locuiesc în zonă, în cartierele Broșteni și Dorobanți.


Vineri, recepția tehnică

Contractul de finanțare a fost semnat în luna mai a anului 2011 de către Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Buzău, în calitate de beneficiar, cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de organism intermediar pentru Programul Operațional Regional 2007-20013.
Valoarea totală a proiectului a fost de peste 27 de milioane de lei. Obiectivele specifice, așa cum au fost prinse în proiect sînt: reabilitarea monumentului istoric "Ansamblul Conacul Marghiloman" prin: Lucrări de reabilitare a Vilei Albatros și a terenului aferent, incluzînd refacerea racordurilor insatalațiilor din incintă, iluminat exterior-iluminat decorativ, incintă și construcție, spații verzi, obiecte de mobilier urban, punere în valoare monumente, în vederea renovării vilei. Lucrări de reabilitare a parcului Marghiloman. Recepția tehnică a lucrării este programată pentru vineri 8 mai.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU