Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4947 > La zi Nr. 4947 de marti, 5 mai 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Mihaela Runceanu ar fi împlinit ieri 60 de ani

articol de: Karla LUCUȚĂ
Mihaela Runceanu ar fi împlinit ieri 60 de ani
 
În urmă cu 60 de ani, în ziua de 4 mai, în sînul unei familii modeste din Buzău, se năștea o fată a cărei soartă urma să uimească o țară întreagă.       
A luat vioara în mînă înainte de prima clasă și de atunci viața sa a fost muzica. A cunoscut cel mai înalt succes în perioada dinainte de Revoluție și cîntece sale "De-ar fi să vii", "Să învingă dragostea", "Iartă", "Fericirea are chipul tău" sau "Pentru voi, muguri noi“, vor face ca Mihaela să trăiască mereu prin muzica ei.
Artista Mihaela Runceanu s-a născut pe 4 mai 1955, la Buzău. În 1970, a absolvit cursurile la școala elementară de pe lîngă Liceul de muzică și arte plastice din Buzău. A urmat Liceul de muzică și arte plastice din Buzău, pe care l-a absolvit ca șef de promoție, în 1974. În același a fost admisă la Conservatorul de muzică "Ciprian Porumbescu“ (clasa profesor Victor Giuleanu), cu media 9,95 și a urmat, în paralel, cursurile Școlii Populare de Artă din București, unde devine profesoară de canto în 1980. Printre cei care i-au fost elevi se numără: Marina Florea, Silvia Dumitrescu, Dana Dorian, Gianina Olaru, Carmen Trandafir, Adrian Enache, Mădălina Manole, Nicola, Paula Mitrache, Miki (fosta solista a trupei K-pital), Maria Botta, Marinela Chelaru de la grupul "Vou㔠și alții. În anii '80, efectuează turnee peste hotare, avînd, de asemenea, participări de succes la festivaluri și concursuri în țară (concursul Melodii '84, unde obține premiul I cu melodia "Să crezi în dragostea mea" la categoria creație, Festivalul Mamaia, concursul TV "Steaua fără nume") și din străinătate (Festivalul "Gala '85" Cuba, Festivalul de la Rostock, în fosta R.D. Germană, 1986).
Viața și cariera în plină ascensiune i-au fost curmate brusc, Mihaela Runceanu fiind asasinată în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie 1989, în garsoniera sa din București. A fost înmormîntată în cimitirul Dumbrava din Buzău. Mihaela Runceanu trăiește și astăzi în sufletele noastre. Ea va rămîne gene­rație după generație prin cîntecele sale deosebite și prin amintirea unui om cu un carac­ter aparte care și-a pus viața în slujba muzicii.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU