Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4928 > La zi Nr. 4928 de vineri, 3 aprilie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Cercetați în libertate


Robert Harabagiu și cele două profesoare reținute pentru fraudarea Bac-ului 2013, eliberați sub control judiciar

Judecătorul de drepturi și libertăți nu a fost de acord cu propunerea procurorilor care ceruseră arestarea preventivă a celor trei

articol de: Laurențiu MARINOV
Robert Harabagiu și cele două profesoare reținute pentru fraudarea Bac-ului 2013, eliberați sub control judiciar
 

După o noapte petrecută în arest, cei trei profesori reținuți miercuri pentru fraudarea examenului de Bacalureat din sesiunea august-septembrie 2013 au fost puși în libertate.

Judecătorul de drepturi și libertăți  a decis ieri ca ei să fie puși sub control judiciar pentru o perioadă deși procurorii făcuseră propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Totodată cercetările în acest caz au scos la iveală noi fapte, care așa cum au fost ele menționate de procurori nu le ușurează deloc situația celor implicați în scandal. Astfel, reprezentanții Parchetului spun că mai mult de 50 de lucrări au falsificate la cererea lui Robert Harabagiu. Într-un comunicat de presă,
Parchetul de pe lîngă Tribunalul Buzău au descris faptele pentru care 3 profesori au fost reținuți și alți trei au fost puși sub control judiciar imediat după începerea anchetei

"În continuarea cercetărilor în cauza avînd ca obiect fraudarea examenului de Bacalaureat - sesiunea august-septembrie 2013, procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Buzău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Harabagiu Robert Narcis, Constantinescu Rozica, Stanciu Mirela Carmen, Lință Ionelia, Drugă Cristina Luminița și Harabagiu Cornelia Anca pentru săvîrșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals material în înscrisuri oficiale și instigare la aceste infracțiuni.

Față de inculpații Harabagiu Robert Narcis, Stanciu Mirela Carmen și Lință Ionelia, la data de 01.04.2015 s-a dispus măsura preventivă a re inerii pe o durată de 24 de ore, astăzi fiind sesizată instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Față de ceilalți 3 inculpați s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar și obligarea acestora de a nu părăsi țara pe o perioadă de 60 de zile. În sarcina inculpaților Constantinescu Rozica și Harabagiu Robert s-a re inut că, în calitate de președinte, respectiv vicepreședinte al Comisiei de evaluare de la Centrul Zonal Buzău din sesiunea august-septembrie 2013, nu și-au îndeplinit in mod corespunzător atribuțiunile de serviciu, fapt ce a permis falsificarea lucrărilor pentru un număr de peste 50 de elevi, prin completarea de către unii din profesorii corectori sau chiar de către membrii comisiei, care au efectuat rezolvări ale subiectelor, facilitând astfel obținerea unor note de promovare pentru respectivele persoane. În sarcina inculpatelor Drugă Cristina, Stanciu Mirela Carmen și Lință Ionelia s-a reținut că au falsificat, prin alterarea conținutului (ștersături, adăugiri, completări) lucrările a peste 50 de elevi, din care o parte la cererea inculpatului Harabagiu Robert. În ceea ce prive te pe inculpata Harabagiu Cornelia Anca, s-a re inut că a falsificat prin modalitățile expuse două lucrări. Menționăm că cercetările în acest dosar au avut ca punct de plecare verificările efectuate în cadrul dosarului penal în care la data de 23.03.2015 s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Mirițescu Viorel - director la Liceul Tehnologic Vernești și a altor persoane pentru fapte de corupție aflate în legătură cu același examen de Bacalaureat".

Ambulanța, chemată la Tribunal

Ziua de ieri a fost extrem de dificilă pentru cadrele didactice implicate, iar emoțiile au dărîmat-o pe una dintre profesoare.
În așteptarea deciziei magistraților, care urmau să se pronunțe în privința propunerii de arestare preventivă, profesoarei Ionelia Lință i s-a făcut rău în sala de judecată.

O ambulanță a ajuns la Tribunal, iar un asistent medical i-a acordat îngrijiri medicale. Profesoara nu a fost scoasă din sală, ea primind asistență pe loc, iar după cîteva minute personalul de la Ambulanță a plecat. Profesorii Radu Harabagiu, Mirela Stanciu și Ionelia Lință au fost reținuți miercuri de procurori pentru 24 de ore și ieri au fost prezentanți instanței cu propunere de arestare preventivă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU