Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4923 > La zi Nr. 4923 de vineri, 27 martie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Pe final de sezon,


Încă un buzoian a fost diagnosticat cu gripă

În schimb, numărul virozelor și al pneumoniilor este în scădere, comparativ cu săptămîna trecută

articol de: Mirela DUMITRU

Încălzirea vremii nu înlătură virusurile gripale care continuă să aducă buzoienii la cabinetele medicilor de familie pentru a se trata de viroze, pneumonii sau chiar gripă.
Săptămîna trecută, încă un buzoian a fost diagnosticat cu gripă de medicul de familie pe baza examenului clinic. Este vorba despre un bărbat de 32 de ani din mediul urban, nevaccinat care nu a necesitat internare, fiind izolat la domiciliu și tratat ambulatoriu. Acest ultim caz ridică numărul îmbolnărilor din sezonul rece la 32 de cazuri cu gripă, nefiind însă vorba despre forme grave de boală care să pună în pericol viața pacienților.

Mai puține afecțiuni respiratorii

Statistica întocmită de Direcția de Sănătate Publică Buzău arată că în perioada 16-22 martie au fost înregistrați 2.121 buzoieni cu viroze 17 dintre aceștia fiind internați pentru a primi îngrijiri medicale specifice și 1.056 pneumonii, 139 dintre pacienți fiind spitalizați.
Comparativ cu săptămîna anterioară, numărul afecțiunilor respiratorii este în ușoară scădere. Așadar, în perioada 9-15 martie, medicii de familie au diagnosticat 2.347 pneumonii cu 49 de cazuri internate, 973 pneumonii cu 161 de internări și 3 cazuri de gripă. Copiii și adolescenții au fost cei mai sensibili, cu imunitatea scăzută, la aceste categorii de vîrstă înregistrîndu-se cele mai multe îmbolnăviri.

Sfaturile specialiștilor

Medicii îi sfătuiesc pe buzoieni să ia o serie de măsuri care să prevină îmbolnăvirea cu virusurile gripale. Spălarea frecventă pe mîini cu apă și săpun, evitarea expunerii la frig, o alimentație corespunzătoare bogată în vitamine, purtarea de îmbrăcăminte și încălțăminte adecvate temperaturilor exterioare și evitarea aglomerațiilor din locurile publice ar putea ține departe afecțiunile de sezon. Totodată, se recomandă izolarea la domiciliu a persoanelor care fac febră, au dureri de cap, tuse, secreții nazale, dureri în gît și anunțarea telefonică a medicului de familie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU