Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4898 > La zi Nr. 4898 de vineri, 20 februarie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Decizie definitivă


Avocatul Cosmin Vasile, pus în libertate

Înalta Curte de Casație și Justiție a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar

Avocatul Cosmin Vasile, pus în libertate
 

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să îl pună în libertate pe avocatul Cosmin Vasile, după ce ieri a admis contestația cu privire la mandatul de arestare preventivă emis pe numele său, săptămîna trecută, de Curtea de Apel Brașov.   

Cosmin Vasile urmează să fie cercetat sub control judiciar atît în "Dosarul Hrebenciuc" de la Brașov, cît și în "Dosarul Beganu", în care de asemenea se află sub control judiciar. Tovarășul său din ambele dosare, afaceristul Gheor­ghe Ceteraș nu a avut același noroc, judecătorii respingînd ca nefondată contestația acestuia împotriva arestării preventive.

În soluția instanței se arată perioada controlului judiciar și obligațiile și interdicțiile stabilite pentru Cosmin Vasile. Astfel, inculpatul se va afla sub control judiciar  pe o durată de 60 de zile, începînd cu data de 18 februarie 2015 pînă la data de 18 aprilie 2015, inclusiv. În această perioadă trebuie să respecte următoarele obligații: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de cîte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea sa, respectiv Poliția Municipiului Buzău, în a cărui rază teritorială locuiește, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de cîte ori este chemat. Pe timpul controlului judiciar, inculpatul trebuie să respecte și următoarele obligații: a) să nu depășească limita teritorială a României; b) să nu se apropie de numiții Sturdza Paltin Gheorghe și Ceteraș Gheorghe și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nici o cale.

Judecătorii l-au avertizat pe Cosmin Vasile că, în caz de încălcare cu rea-­cre­dință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Ceteraș rămîne în arest

În final, completul de la Înalta Curte de Casație și Justiție precizează:
"Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Vasile Mihail Cosmin, de sub puterea mandatului de arestare preventivă din 12 februarie 2015 emis în baza încheierii nr. 2/F/UP din 12 februarie 2015 pronunțată de Curtea de Apel Brașov - Secția Penală și pentru cauze cu Minori în dosarul nr. 75/64/2015 dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză."  Cu privire la Gheorghe Ceteraș, aceiași judecători au respins, ca nefondată, contestația formulată de inculpat împotriva aceleiași încheieri. Hotă­rîrea este definitivă, neputînd fi atacată de vreuna din părți.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU