Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4896 > La zi Nr. 4896 de miercuri, 18 februarie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

„Școala Altfel“ printre judecători și procurori

articol de: Laurențiu MARINOV
În cadrul activi­tăților din săptămîna „Școala altfel“ elevii din școli și licee pot afla cum funcți­onea­ză sistemul judiciar chiar de la judecători sau procurori. În acest sens, Ministerul Justiției  și Consiliul Superior al Magistraturii au lansat invitații inspectoratelor școlare pentru a colabora în cadrul acestui program. Obiectivul acestui demers este acela de a sprijini unitățile de învățămînt preuniversitar în a promova educația juridică în școli și licee, de la vîrsta de debut a învățămîntului obli­ga­toriu, prin facilitarea accesului elevilor la cunoștințe elementare de drept. 
Avînd în vedere interesul deosebit al elevilor, manifestat în anii anteriori, privind descoperirea modului de organizare și desfășurare a procedurilor judiciare, pentru pregătirea activităților organizate în cadrul Programului „Școala Altfel” din perioada 6-10 aprilie 2015, Ministerul Justiției și CSM oferă sprijin pentru organizarea de vizite la sedii de instanțe, parchete, pentru grupurile de elevi care doresc să cunoască activitatea specifică în efectuarea sau administrarea ac­tului de justiție. „Inspectoratele școlare județene sînt invitate să contacteze președinții de instanțe judecătorești sau conducătorii parchetelor de pe lîngă acestea, din raza lor teritorială, respectiv M.J. (educa­ti­ejuridica@just.ro) și CSM (csm-presa@csm1909.ro), pentru stabilirea detaliilor acestor vizite”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Justiției. 

Protocol de colaborare

Ministerul Justiției, Con­siliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public și Ministerul Educației Nați­o­nale au semnat în data de 31 octombrie 2013 „Protocolul de colaborare privind educația juridică în unitățile de învățămînt preuniversitar”, o serie de activități fiind deja în curs de derulare, respectiv participarea magistra­ților (judecători și procurori) la expuneri pe teme juridice în cadrul unităților de învățămînt primar, gimnazial și liceal, vizite ale elevilor în cadrul instanțelor și parchetelor, organizarea de evenimente dedicate educației juridice (dezbateri publice, mese rotunde, competiții adresate elevilor), distribuirea în școli și licee a unor materiale cu specific juridic.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU