Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4893 > La zi Nr. 4893 de vineri, 13 februarie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Ministrul Apărării prezent la bilanțul Diviziei 2 Infanterie „Getica”

articol de: Laurențiu MARINOV
Ministrul Apărării prezent la bilanțul Diviziei 2 Infanterie „Getica”
 
Conducerea Armatei, în frunte cu ministrul Apărării, Mircea Dușa, și șeful Statului Major ­Ge­ne­ral, generalul locotenent Nicolae Ciucă, s-a aflat ieri la Buzău, la pre­zen­tarea autoevaluării Diviziei 2 Infanterie „Getica”.    
Bilanțul a fost prezentat de generalul maior Lucian Foca, comandantul Diviziei, care a precizat că anul trecut subordonații săi au participat cu succes la misiuni și exerciții în țară și în teatrele de operații. Militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica” au participat în cursul anului trecut la 26 de exerciții și aplicații multinaționale, 83 de tabere de instrucție și 2.676 exerciții și aplicații tactice naționale, multe dintre ele cu participarea ­partene­ri­lor din NATO. Potrivit bilanțului, în anul 2014 au avut loc 202 intervenții pentru sprijin în situații de urgență, un număr dublu față de anul anterior. Creșterea intervențiilor în sprijinul populației a fost determinată de condițiile meteo deosebite. 
La final ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat că obiectivele pentru anul 2015 sînt în principal operaționalizarea structurilor Armatei și creșterea numărului de exerciții cu muniție reală. Divizia 2 Infanterie „Geti­ca”, cu sediul la Buzău, este cea mai mare unitate din partea de est a țării. Zona de responsabilitate cuprinde 11 județe, reprezentînd 26,86 % din teritoriul țării.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU