Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4827 > La zi Nr. 4827 de miercuri, 5 noiembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Metoda SMS


Escrocherii în numele A.N.A.F-ului

Mai mulți cetățeni au primit mesaje prin telefon prin care erau informați că trebuie să-și plătească datoriile la stat

articol de: Laurențiu MARINOV
Escrocii au pus la punct o nouă șme­che­rie prin care încearcă să scoată bani de la ce­tă­țeni de bună-credin­ță, după ce metodele deja consacrate precum „accidentul” sau  „medicamentul”, inclusiv la Buzău, au început să dea rateuri.  
“SMS-ul de la Fisc” face acum victime, după ce mai mulți contribuabili au primit înștiințări pe telefon că sînt restanțieri la plata taxelor și impozitelor către stat. În mesaj este indicat un număr de telefon la care cei vizați pot suna pentru a evita executarea silită. Totul este, desigur o înșelătorie pusă la cale de niște indivizi care urmăresc să încaseze așa-zisele datorii. 
Reprezentanții ANAF au aflat și ei de escrocherie, și a făcut preizarea că instituția nu are absolute nici o legătură cu SMS-urile. 

Mesaje către persoane fizice

Agenția Națională de Administrare Fiscală a informat contribuabilii asu­pra unei posibile fraude prin SMS. "Persoane fizice recepționează pe telefoane SMS-uri în care sînt informați că au datorii către ANAF, care este cuantumul acestora și sînt sfătuiți să apeleze un număr de telefon în vederea obținerii unei reduceri sau evitării executării silite. Agenția Națională de Administrare Fiscală atenționează contribuabilii că aceste SMS-uri nu sînt transmise de organele fiscale și să nu dea curs solicitărilor din acestea. Rugăm contribuabilii care primesc astfel de sms-uri să se adreseze organelor fiscale de care apar­țin în vederea clarificării stării de fapt fiscale", se arată într-un co­municat de presă al ANAF.

Banii, imposibil de recuperat

Împotriva metodelor de înșelăciune, fo­lo­site inclusiv de indivizi aflați în penitenciare, a luat măsuri și Poliția, fiind lansate avertismente către populație în care este descris modul de operare. Cu toate acestea, numeroși buzoieni au căzut în capcană și au plătit sumele cerute fără să pună întrebări. Ei au rămas cu paguba pentru că autorii sînt greu de găsit, iar banii aproape imposbil de recuperat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU