Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4801 > La zi Nr. 4801 de marti, 30 septembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Protecția Consumatorului îi ceartă pe cei care reclamă băncile

articol de: Laurențiu MARINOV
Comisariatul ­pentru Protecția ­Consumatorilor își recunoaște neputința în rezolvarea reclamațiilor venite din partea unor cetățeni aflați în conflict cu băncile. Ba mai mult reprezentanții instituției susțin că reclamanții nu înțeleg une­le aspecte ale contractului.   
Într-un raport prezentat luni în ședința Colegiului Prefectural se arată că ins­pec­torii de la Protecția Consumatorilor au primit de la începutul anului peste 70 de sesizări ce privesc societăți bancare de pe piața buzoiană legate de clauzele abuzive din contractele de credit. Răspunsul primit de reclamanți a fost dezamăgitor. Cu o singură excepție, reclamațiile înregistrate la CJPC Buzău s-au soluționat ca fiind neîntemeiate.  Din cele 74 de reclamații so­lu­țio­nate pînă la acest moment, una singura a fost definitivată ca fiind întemeiată. Aceasta a vizat potrivit celor care au analizat sesizarea, un aspect ce ținea mai mult de modul administrativ-comunicativ  și nu de cel financiar-contabil. Inspectorii de la Protecția Consumatorului, chiar îi mustră pe nemulțumiți. 
„Grav este faptul că reclamanții nu înteleg diferența dintre suma împrumutată și prețul  la raft care bineînțeles este întotdeauna mai mic decît suma acordata ca și credit. De asemenea petenții  nu înteleg foarte bine cînd anume să-și facă plățile și cît anume. Aceștia fac calcule singuri cînd mult mai bine și mai practic ar fi să citești contractul sau să faci o discuție cu reprezentantul unității creditoare”, se arată în raportul CJPC semnat de comisarul-șef adjunct Nicușor Dinulescu. În această situație, clienții nemulțumiți nu au altă alternativă decît pe cale judecătorească, so­luție la care tot mai mulți buzoieni recurg în ultima vreme.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU