Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4801 > La zi Nr. 4801 de marti, 30 septembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Parcă au prins curaj


Apar noi victime ale derbedeilor de la Izvorul Dulce

Oamenii au ajuns la capătul răbdării și au început să vorbească despre teroarea care domnește în comunitate

articol de: Laurențiu MARINOV
Apar noi victime ale derbedeilor de la Izvorul Dulce
 
Fărădelegile co­mi­se de o bandă de der­bedei în satul Izvorul Dulce din comuna Beceni încep, una cîte una, să iasă la iveală după ce cîțiva localnici au avut curajul să dezvăluie nenorocirile pe care le îndură de aproape doi ani.  
În urmă cu două săptă­mîni, un bărbat din locali­tate a povestit redactorilor „Șansa Buzoiană“ despre bătaia cruntă pe care a încasat-o de la niște consăteni. Omul a spus că nu este singura victimă și că întrea­ga comunitate este terori­zată de indivizii care l-au desfigurat. Exemplul cetă­țeanului care a avut curajul să vorbească public despre ceea se se întîmplă la Izvorul Dulce a fost urmat de o altă victimă. Un tînăr spune că a avut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medi­cale, după ce la rîndul lui a avut ghinionul la începutul lunii iulie să se întîlnească cu gașca de golani. 
„Eram la un bar din sat și mi s-a făcut la un moment dat rău. Doi dintre membrii gru­pului, sub pretextul că mă ajută, m-au luat și dus la o fîntînă. Cînd am ajuns acolo, ­mi-au dat cu bîta în cap și au mai venit alți 8 inși. M-au lovit și cu boxul în față, am căzut dar au continuat să mă lo­vească pînă cînd unul dintre ei a strigat: << Lăsați-l că-l omorîm! >>. Mi-au luat un milion și jumătate din 2 mili­oane și telefonul și au plecat. M-am dez­me­ticit la un mo­ment dat și am ajuns singur acasă. A doua zi dimineață am plecat la spital. Am fost la Poliție, la avocată, la Parchet, am făcut plîn­gere penală. Am depus și certi­ficat medico-legal“, a de­cla­rat Alin Cotcoruș.

Înarmați cu cuțite

Tînărul spune că agresorii vor să facă legea în sat, să le știe lumea de frică,  nu muncesc, au făcut multe probleme, au rupt garduri, au intrat peste oameni în casă și le-au luat banii. Un alt localnic confirmă cele spuse de tînăr: „Am văzut cu ochii mei cum au cerut bani pe stradă, au intrat peste oameni în casă. Veneau la bar, îi băteau și le luam banii. M-au amenințat și pe mine că mă omoară, mă bat, umblă cu cuțitele la ei, se îmbată și bat pe oricine. Puneau garduri pe șosea și boligau șoferii să le plătească taxă, terorizau bă­trînii, le spărgeau geamurile ca să le dea bani“, a precizat Cătălin Roman. De aproape doi ani în localitatea Izvorul Dulce s-a constituit un grup format din 8-9 indivizi face legea în sat, fără ca cineva să le poată sta în cale. Pînă acum au fost încurajați de lipsa de reacție a victimelor care s-au temut să vorbească, dar și de atitutinea blîndă a autori­tăților care s-au limitat la luarea unor măsuri preventive. Golanii încep însă să aibă probleme pentru că oamenii au ajuns la capătul răbdării și au început să se plîngă și chiar să depună seizări oficiale la care în cele din urmă trebuie să primească un răspuns.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU