Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4795 > La zi Nr. 4795 de luni, 22 septembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Instanța a decis


Ștefan Cosma, ofițerul condamnat pentru aranjarea concursului de la I.S.U., a fost eliberat

Locotenent-colonelul a fost lăsat să plece din penitenciar înainte de ispășirea pedepsei de patru ani de închisoare stabilită de magistrații militari

articol de: Laurențiu MARINOV
Locotenent-colo­ne­lul Ștefan Cosma, condamnat împreună cu alți trei ofițeri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru fraudarea unui concurs de angajare, a fost pus în libertate. El a fost eliberat con­diționat în urma unei decizii a Judecătoriei Focșani, instanța căreia este arondat Penitenciarul de la Mîndrești unde și-a ispășit pedeapsa.
Comisia de liberări condiționate a penitenciarului a socotit de cuviință că Ștefan Cosma a stat suficient în spatele gratiilor și poate pleca acasă înainte de termenul stabilit de instanța care l-a condamnat. Cu propunerea de eliberare a fost de acord și Judecătoria Focșani și chiar procurorii, care nu au atacat decizia de punere în libertate. 
„Admite propunerea de ­li­berare condiționată, formulată de către Penitenciarul Focșani, județul Vrancea, privind pe condamnatul Cosma  Ștefan, în prezent detinut in Penitenciarul Focsani. În baza art.59 C.p. dispune liberarea condiționată a condamnatului pentru executarea restului din pedeapsă de 4 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr. 117/2014 a Tribunalului Vrancea. Conform art. 61 Cod Penal, atrage atenția condamnatului asupra conse­cințelor nerespectării condițiilor liberării condiționate, pentru pedeapsa rămasă neexecutată. Cu drept de contestație, în termen de 3 zile de la comunicare pentru procuror si condamnat. Pronunțată în ședință publică astăzi, 08.09.2014.

Condamnat alături de alți trei ofițeri

Ofițerul a fost încarcerat în vara anului 2012,  fiind acuzat că alături de alți trei membri ai comisiei de exa­minare a falsificat rezultatele unui concurs de angajare des­fășurat în vara anului 2006. Locotenent-colonelul (r) Florin Bologeanu, co­lonelul (r) Gheorghe Zaplaic, locotenent-colonelul (r) Ștefan Cosma și căpitanul Florentin Huiu au fost acuzați de magistrații militari că au favorizat 63 de candidați la concursul pentru ocuparea unor posturi de subofițeri în cadrul I.S.U. Buzău. În re­chizitoriul întocmit de pro­curori se arată că ofițerii, cu complicitatea unor membri ai comisiilor de concurs, „au fraudat concursul susținut în două sesiuni prin modificarea rezultatelor la probele sportive și prin supraevaluarea notelor la testul grilă”. Condamnarea a fost pronunțată de Curtea Militară de Apel București, în iunie 2012 la finalul unui proces lung în care acuzații au uzat de căile de atac permise de lege. Astfel Florin Bologeanu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, ­Gheorghe Zaplaic și Ștefan Cosma, precum și căpitanul Florentin Huiu, au primit pedepse de cîte patru ani de detenție. Ștefan Cosma a susținut tot timpul că este nevinovat. Atît în faza de judecată în fața instanței, cît și din spatele gratiilor, el a transmis pe diferite căi mesaje în care spunea că este o victimă și că adevărații vinovați sînt în libertate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU