Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4795 > La zi Nr. 4795 de luni, 22 septembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Golan cu epoleți?


Polițist acuzat de țepe în serie de sute de milioane de lei

Se pare că banii astfel procurați îi juca la „păcănele“

articol de: Doru GHEORGHIADE
Un ofițer de poliție care a activat ani buni la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul de Po­li­ție al Județului Buzău este acuzat de o mul­ți­ne de inginerii financi­are prin care a păgubit cu sute de milioane de lei zeci și zeci de persoane.  
Polițistul, căruia ne vom limita să-i facem, momentan, publice doar iniți­alele, A.P.D. a fost po­trivit unor surse din sistem exclus din S.I.F. al IPJ și pus la dispoziție, fiind acum polițist la postul sătesc de Poliție Pogoanele. Un grup de oameni păgubiți au redactat o epistolă pe care au trimis-o presei din care reiese că ofițerul și-a țepuit și colegi și prieteni, dar și oameni simpli.

O plîngere on-line

Iată ce scrie petiția: „Acum ceva timp, mai e puțin și se face un an, pe numele unor polițiști de la IPJ Buzău, au fost deschise niște dosare penale. Nu știm dacă la acea vreme a fost făcut vreun comunicat. Un caz însă este cel puțin aparte, și vă vom spune de ce. Este vorba de ofițerul de poliție A. P. D. Individul a fost, pînă de curînd, ofițer de poliție economică, poziție în care a ajuns nu datorită priceperii profesionale ori integrității de care a dat dovadă. Drept dovadă stă faptul că este cercetat de DNA Ploiești pentru delapidare și abuz în serviciu. Pe scurt, din ce am reușit să aflăm, noi, cei alți mulți păgubiți și escrocați de acest individ, în calitate de ofițer de poliție economică, omul pleca de unul singur pe teren, dădea amenzi cu nemiluita, iar banii intrau în buzunarul său. Șefii săi s-au sesizat și la un moment dat ­l-au descoperit. I-au putut dovedi numai lipsa a 30.000 lei, bani pe care escrocul i-a pus imediat la loc, pentru a beneficia astfel de blîndețea și lacunele legii. Dar oare pînă a fi descoperit cîți alți oameni au fost escrocați?“ 

Mod de operare bine definit

„Vă scriem aceste rînduri, pentru că pe lîngă aceste fapte, să le zicem, cel puțin reprobabile, pînă cînd procurorii DNA vor da o soluție în acel dosar, pentru că sînt și alte persoane fizice (inclusiv colegi, prieteni, cunoscuți) escrocate de acest individ. Omul are un mod de ­operare bine definit, sub diferite pretexte, bine argumentate, omul cere cu împrumut sume de bani, pe perioade mai mult sau mai puțin lungi (depinde de naivitatea clientului, și tot de asta depinde și valoarea sumei cerute, cu cît te simte mai naiv, cu atît plusează), bani pe care nu îi mai dă înapoi, sau îi dă înapoi cu greu, funcție de insistența și greutatea, la figurat, a celui păcălit. Știm sigur că sînt multe persoane escrocate. Deja sîntem un grup consistent, cei care vă scriem aceste rînduri. Dar știm că sînt și alți păcăliți, inclusiv de la București, unde individul și-a desfășurat activitatea în trecut (unele surse spun că a plecat din București, pentru că nu mai putea ieși pe stradă din cauza creditorilor). Cunoaștem desigur, și sîntem conștienți că nu putem dovedi susținerile noastre decît prin numeroase mărturii. Nu s-au încheiat acte pentru sumele date. Omul are un talent remar­cabil de a se face credibil, bine îmbrăcat, vorbe ticluite, bine țintite, după studiul terenului în prealabil. Cînd face cererea de împrumut deja aproape că îți vine să îl iei acasă, plîngi, nu alta, îți vine să te duci la bancă să scoți toate economiile să i le dai, așa de convingător este individul. De grozăvie îți dai seama tîrziu. După ce își vede treaba făcută, nici nu mai e băgat în seamă păcălitul. Știți că escrocii, prin metoda sms, îi spun păcălitului că după ce virează banii să șteargă mesa­jele? La fel și acest individ, roagă clienții să nu spună nimănui despre împrumut, invocînd faptul că lumea vorbește prostii și neadevăruri despre el. Așadar, nu vrem decît să găsim și alți păcăliți de acest escroc în haina statului, și prin mărturiile noastre, poate vom ajuta procurorii să evalueze corect comportamentul acestui individ, din punct de vedere al intenției cu care a comis infracțiunile cerce­tate în dosar. Așadar, vă rugăm să faceți publice aceste susțineri. Mulți dintre noi au renunțat la ideea de a-și recupera banii, dar batjocura aplicată unora dintre noi de acest individ nu o putem trece cu vederea. Vă mulțumim!”

Ce făcea cu banii?

O verificare făcută de reporterii Șansa Buzoiană arată că acuzele aduse polițistului ar fi în cea mai mare parte reale. În plus am aflat că omul avea nevoie de atîția bani pentru că pierdea sume mari la păcănele. De altfel, și la București, acolo unde a activat, avea pro­bleme cu oamenii. Dar asupra acestor aspecte vom reveni.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Sfaturi pentru bobocii de liceu

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU